17. august 2016

Vil du videre? Her er 3 overvejelser og opgaver, når du vil skifte karrierespor

Karriereudvikling er en proces, og et sporskifte kan til tider være en længere en af slagsen. Kommunikation og Sprogs karriereafdeling giver dig her 3 overvejelser, som du bør gøre i forbindelse med et karriere- eller sporskifte. Brug dem, hvis du er træt af jobbet, hvis du har fået nye interesser eller du bare trænger til nye udfordringer.

Skal du videre? Der kan være mange grunde til at udvikle eller skifte sin karrierevej. Måske er der ikke så mange job som man kunne ønske, måske man er utilfreds med hverdagen i sit arbejde, eller også er ens interesser eller prioriteter bare blevet anderledes. Men det kan være svært at vide hvordan man skal genformulere sin baggrund og faglighed, hvordan man får brugt sine erfaringer fremadrettet eller hvordan man bliver konkurrencedygtig.

Vi vil starte med at anbefale: Tag det med ro. Alle vil opleve større eller mindre sporskifter over et arbejdsliv, og det er sjældent sværere end man tror. Det vigtigste er at have en klar plan for hvordan og hvorfor du ønsker et skifte, så du kan lægge en ordentlig strategi. 

1. Hvorfor ønsker du sporskifte?
Lige meget hvad omstændighederne er, bør dit første skridt i retning af et sporskifte være at finde ud af, hvad det egentlig er der motiverer beslutningen. Er du blevet træt af dit nuværende jobindhold og faglighed, og søger du derfor nye udfordringer? Er du træt af din rolle i virksomheden, og leder du derfor efter mere (eller mindre) ansvar? Har du problemer med ledelse eller kolleger, eller synes du ikke du passer ind i kulturen i virksomheden, eller i branchen som helhed?
På den baggrund kan du nemlig overveje hvad dit formål i virkeligheden er, og hvad du egentlig er på udkig efter i dit næste job. Måske behøver du ikke skifte fuldstændigt spor, fordi et mindre skift til et andet team, afdeling eller virksomhed også ville hjælpe dig videre. Men ellers kan du blive mere klar på, hvad du er på udkig efter i dit næste job: Faglighed, menneskelig kontakt, kreativitet eller meget andet.

Opgave: Lav en liste, og opdele efter hvor tilfreds du er indenfor en række områder: Ledelse, kollegaskab, arbejdsopgaver, branche, placering i landet, om dit arbejde er meningsgivende eller andet. Giv dem eventuelt en score fra 1-10, og gør dig klart hvad det er du gerne vil hen imod og hvad det er du gerne vil væk fra, hvis noget.

2. Kompetenceafklaring: Hvad kan du tilbyde?
Det næste skridt er at finde ud af, hvad du ønsker at tilbyde din næste arbejdsplads. I forbindelse med et sporskifte vil mange af dine tidligere erfaringer typisk ikke være lige så relevante, og du bør derfor overveje hvad det vigtigste du tager med videre er. Lav en oversigt over dine uddannelser og arbejdsforløb, og spørg så dig selv: Hvad er dine basiskompetencer (undervisningserfaring, samarbejde med kolleger, IT-færdigheder og lignende) som ville være relevante i mange andre sammenhænge? Hvilke erfaringer har du gjort dig i dine enkelte ansættelser eller kurser, som nu kunne være særligt relevante for netop dit nuværende skift? Med udgangspunkt i din liste, hvordan kan du så bruge dine nuværende erfaringer til at imødekomme dine mål?

Opgave: For konkrete værktøjer kan du eksempelvis downloade Kommunikation og Sprogs kompetenceafklaringsskema, og lave en oversigt over dit arbejdsliv, samt læse vores artikel om tips til kompetenceafklaring. 

3. Hvad er dine muligheder, og hvad mangler du for at nå dem?
Mange erfarer desværre, når de forsøger at bevæge sig ind i en ny branche, at de mangler centrale kompetencer for at kunne udfylde deres opgaver. Måske du ikke har den nødvendige forståelse for bestemte opgaver eller IT-systemer, eller måske mangler du viden eller det nødvendige netværk. Dit sidste skridt bør derfor være at finde ud af, hvad du mangler af kompetencer og erfaringer for at komme det sted hen du ønsker. Og overveje hvordan du nu og på sigt kan imødekomme de krav der stilles.

Opgave: Opsøg nogen der er i den branche/virksomhed, sidder i den jobfunktion eller har noget relevant erfaring som vil kunne give dig viden om aktuelle behov på det område du er interesseret i. Brug den viden til eksempelvis at kigge efter opkvalificering gennem efteruddannelse eller kurser, særligt hvis du mangler en helt konkret teknisk eller praktisk erfaring. Du kan også overveje, hvilket områder du er villig til at gå på kompromis og hvilke du ikke er.Ville du acceptere en dårligere lønnet stilling, eller en stilling lidt lavere i hierarkiet, for at opnå det netværk eller de kvalifikationer der på sigt kan skaffe dig drømmejobbet?