13. december 2016

Vil du være karriereklar i 2017? 3 karrieretips til det nye år

Jul og nytår står for døren. Det er tid til at kigge fremad og se på, hvordan du over det næste år kan udvikle dig bedst muligt i retning af drømmejobbet. Du kan blive klogere på dig selv og din faglighed hver dag, og der opstår hele tiden nye muligheder for personlig udvikling. Kommunikation og Sprog giver dig her 3 bud på metoder til faglig udvikling, som du bør gøre brug af i 2017 for at styrke din karriere.

1. Opkvalificer dig med gratis onlinekurser, podcasts og webinarer
Internettet udvikler sig hele tiden, og det gør din adgang til stærkt fagligt indhold derfor også. Uddannelse og efteruddannelse behøver ikke længere foregå i et klasselokale: Der er tusindvis af gratis ressourcer online, hvor du gennem skræddersyede kurser, videoer, webinarer, podcasts og artikler kan opkvalificere dig i netop den faglighed du er interesseret i. Vil du gerne blive bedre til Google Analytics? Til at lave en god præsentation? Til at skrive opdateringer der fænger på sociale medier? Spørg dig selv, hvad du mangler af professionelle eller personlige indspark, definer hvad du gerne vil blive bedre til, og gå så i gang med at søge.

2.  Optimer din tilstedeværelse online
Virksomheder evaluerer i stadig højere grad potentielle medarbejdere på deres onlinetilstedeværelse. Om det så drejer sig om din profil på LinkedIn, din tilstedeværelse på Facebook eller Instagram eller din personlige hjemmeside eller blog, vil det være en potentiel arbejdsgivers første møde med dig. Så om du er jobsøgende eller ej, kan det være en god idé at være med til at styre, hvilket billede du giver af dig selv online. Kunne du opdatere din LinkedIn profil med den nyeste information? Kunne du strømline informationen om dig selv på tværs af medier for at sikre et sammenhængende personligt brand? Kunne du lave en hjemmeside eller blog om dig selv, så du med det samme giver det ønskede billede af dig selv og din faglighed?

3. Opdater dine faglige informationskilder
Man får typisk den information, der er relevant for ens faglighed fra de samme hjemmesider, nyhedsbreve, medier eller arrangementer som man altid har gjort. Men der er mange andre steder du også kunne få information. Udvid dine læseritualer og led efter nye hjemmesider eller nyhedsbreve, som kunne have din interesse. Kig efter kurser, arrangementer eller gåhjemmøder, eksempelvis hos relevante virksomheder, som du kunne gøre brug af i din fritid. Og led efter nye vinkler på de faglige udfordringer du møder for at inspirere og udvikle.

Kommunikation og Sprog vil selvfølgelig også gerne være med, og vi udbyder derfor selv en lang række kurser, arrangementer, webinarer og artikler, som du kan finde på vores hjemmeside. Også i det nye år.