Vil du udvikle dig digitalt? Her er en række gode, gratis ressourcer

8. marts 2023
Af Ask Lehrmann

Nærmest alle vores medlemmer i Kommunikation og Sprog arbejder i 2023 med forskellige digitale værktøjer – og derfor er det vigtigere end nogensinde at holde sig opdateret med de seneste teknologier og trends, om det er til nuværende eller fremtidige stillinger. Der er mange tilbud på kurser og workshops på tværs af landet, og vi holder også selv mange relevante kurser indenfor digitale trends og værktøjer (kig i vores kalender eller webinararkiv). Men der er også mange gratis online ressourcer til rådighed, der kan hjælpe dig med at udvikle dine digitale kompetencer.

I denne artikel vil jeg introducere en række relevante ressourcer til dig, der gerne vil gøre dig skarpere på en række værktøjer indenfor digital kommunikation og marketing.

Google Analytics Academy

Google Analytics (og mange lignende værktøjer) er en vigtig del af enhver digital marketingstrategi, og Google Analytics Academy tilbyder en række gratis online kurser, der kan hjælpe dig med at forstå, hvordan du bruger værktøjet. Kurserne omfatter alt fra grundlæggende principper til mere avancerede emner, såsom at analysere brugeradfærd og oprette målrettede marketingkampagner.

HubSpot Academy

HubSpot er en førende inbound marketing- og salgsplatform, og HubSpot Academy tilbyder en bred vifte af gratis online kurser inden for marketing, salg og service. Kurserne omfatter alt fra grundlæggende principper indenfor SEO og sociale medier til mere avancerede emner, såsom inbound-marketingstrategier og salgsautomatisering. Og så har de også en række relevante blogs man kan følge, for at få yderligere inspiration.

Onlinekurser.dk

Hvis du leder efter dansksprogede kurser indenfor en bred række af emner, giver dit medlemskab af Kommunikation og Sprog dig adgang til en lang række kurser på onlinekurser.dk. Det dækker alt fra Officepakken til videoredigering og værktøjer til hjemmesidedesign, og er selvfølgelig helt gratis.

Canva Design School

Canva er en populær grafisk designplatform, som flere af flere af vores medlemmer gør brug af. Det bruges af mange marketing- og kommunikationsfolk til hurtigt og effektivt at oprette visuelt tiltalende materialer. Canva Design School tilbyder en række gratis online kurser, der kan hjælpe dig med at forbedre dine designfærdigheder og oprette professionelle materialer, såsom infografikker, præsentationer og sociale medieindlæg – både med Canva som værktøj, men også mere generel viden om logodesign og lignende.

Hootsuite Academy

Hootsuite er en social media management platform, der bruges af mange marketing- og kommunikationsfolk til at planlægge, planlægge og analysere deres SoMe-aktiviteter på tværs af forskellige platforme. Hootsuite Academy tilbyder en række online kurser og længere certificeringer, der kan hjælpe dig med at forstå, hvordan du bruger platformen og oprette effektive sociale medieindlæg og kampagner.

Udemy/Coursera

Udemy og Coursera er online læringsplatforme, der tilbyder tusindvis af kurser fra universiteter, virksomheder og skoler inden for forskellige emner,over hele verden. Mange af disse kurser er gratis eller tilbydes til en meget lav pris, og de kan hjælpe dig med at udvikle specifikke færdigheder, såsom SEO-optimering eller copywriting på engelsk.

YouTube

Alle kender Youtube, men ikke alle bruger det fagligt. Men YouTube er generelt en fantastisk ressource til at lære nye færdigheder og opdage nye trends og teknologier, og har vejledninger. Der er tusindvis af videoer, der tilbyder tips og tricks til alt fra sociale medier til digital annoncering.

KS

Frivilligdagen 2023: Kommunikationsfolket i en verden fuld af opgaver

Mere end 40 frivillige fra alle dele af KS dukkede op til en dag fuld af oplæg, workshops og networking til Frivilligdagen den 18. marts 2023. Se billeder fra og hør om de frivilliges dag i artiklen her.

KS

KS Prisen 2023: Når frivillige kræfter gør en forskel for K-branchen

Kommunikation og Sprog uddeler hvert år KS Prisen til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats for at synliggøre KS eller KS’ernes faglighed. I år går prisen til en flok KS’ere, der har gjort noget særligt for kommunikationsfolk, der arbejder alene i deres organisation.

CV og ansøgning

Arbejdspladskultur er vigtigt: Sådan finder du ud af om den passer til dig

KS Karrierekonsulenter kommer her med 5 bud på, hvad du kan spørge om til jobsamtalen for at få indblik i arbejdspladskulturen. At trives i et job er nemlig andet og mere end blot at have fede arbejdsopgaver. Kulturen og arbejdsmiljøet på arbejdspladsen kan have stor betydning for, hvor glad man er for at gå på arbejde og ikke mindst, hvor godt man lykkes i arbejdet.

Edit page