Vi vil stadig elske dit svar til faglighedsundersøgelsen

/files/assets/news/jess-bailey-f94jpvrdbny-unsplash.jpg
20. april 2023
Af Ask Lehrmann

Her er lidt af det vi lærte om jer sidst.

Invitationen til Faglighedsundersøgelsen 2023 fra KS ligger i din indbakke, og vi håber meget at du vil svare på den.

Men hvad det så for viden vi får ud af faglighedsundersøgelsen, og hvordan bruger vi den i vores arbejde? Her er en håndfuld af konklusionerne fra undersøgelsen i 2021, og hvordan vi har brugt dem til i dag.

1. Vi så en stigning i mængden af medlemmer, der arbejdede med strategi og rådgivning. Det har blandt andet resulteret i kursusrækken ’Bliv en bedre sparringspartner for din chef’ og en øget fokus på projektledelse i vores efteruddannelsessamarbejder.

/files/assets/billede1fag-(002).png

 2. Vi så, at måling og statistik blev en mere central arbejdsopgave for mange medlemmer. Det støttede vi blandt andet om med en kursusrække om data i organisationer, og flere temaer til Kommagasinet, hvor vi dykkede ned i blandt andet hvordan Big Data behandles i organisationer i dag. 

/files/assets/billede2-1681982225.png

 3. Vi så, hvordan flere og flere af vores medlemmer arbejdede med web, sociale medier og digitalisering, særligt de unge, og skruede derfor op for vores mængde af værktøjskurser og bredden i vores tilbud indenfor digitalisering af organisationer.

/files/assets/billede3.png

 Hvordan kommer det til at se ud i dag? Ja, det kan du hjælpe os med at finde ud af, så vi fortsat kan have de bedste og mest målrette ydelser. Og så kan i selvfølgelig også vinde 4 supergavekort på 1000 kroner, som bliver trukket blandt besvarelserne.

Foto Jess Bailey

Job og karriere

Skal vi arbejde mere eller skal vi arbejde smartere?

Vi skal ikke hylde at hente børn sent eller at arbejde til sent. Vi skal heller ikke hylde at hente tidligt. Det er ikke alle, der har mulighed for det. Vi skal derimod hylde et arbejdsmarked og en arbejdsplads, hvor der er plads til fleksibilitet og til at arbejde smartere.

KS

Socialdemokraterne har glemt noget vigtigt

I et åbent brev til fremtrædende socialdemokrater minder Akademikerne om de højtuddannedes bidrag til det danske samfund. ”Der er grund til at huske socialdemokraterne på den værdi, akademiske medarbejdere bidrager med, samt betydningen af et højt uddannelsesniveau og nem adgang til uddannelse i det danske samfund,” siger Cathrine Holm-Nielsen.

Kunstig intelligens

Fire roller: Her kan AI bidrage til intern kommunikation

Introduktionen af nye generative AI-værktøjer kan over tid ændre den interne kommunikation radikalt, mener Jonas Bladt Hansen (billedet), der er rådgiver i intern kommunikation. Han peger selv på fire forskellige roller, hvor AI kan gøre den interne kommunikation hurtigere, bedre og endda mere inkluderende.

Edit page