16. maj 2016

Venstre-benspænd: Praktikklemme løses først til efteråret

Venstre-benspænd: Praktikklemme løses først til efteråret

Et bredt Folketingsflertal støtter SF-forslag om at tillade studerende at få SU og være i lønnet praktik samtidig, men Venstre vil først forhandle til efteråret.

Kilde: Uniavisen

Fra Instagram til Instagrim

Fra den gammelkendte brune app inspireret af et polaroid-kamera – ja sådan et der på papir fremkaldte med det samme, instant – har man valgt at skifte til et ikon, der bedst kan beskrives som en blanding mellem en filur-is, en regnbue og et uheld i malerbutikken.

Kilde: Kforum

Udlændinge på dansk SU udløser nødbremse

»Jeg er meget bekymret over den store stigning, vi kan se i tallene. Det er ikke og har aldrig været meningen, at det danske uddannelsessystem og SU'en skal bruges til at uddanne de andre EU-landes borgere«, siger Ulla Tørnæs til Jyllands-Posten.

Kilde: Politiken

Strategisk dumpekultur: Derfor »blanker« de studerende deres eksamener

Set i forhold til for syv år siden er andelen af -3-karakterer fordoblet, viser en gennemgang af 500.000 karakterer foretaget af Berlingske Research. Det kæder flere studenterorganisationer, undervisere og universiteter sammen med et stigende ambitionsniveau hos studerende, som dumper sig til et nyt eksamensforsøg i stedet for at få en middelmådig karakter. Alene på CBS er den relative del af -3-karaktererne steget fra 3,6 til 8,5 pct.

Kilde: Berlingske