2. oktober 2013

Ugens bog: Slip din viden løs

I anledning af Videnskab.dks 5 års-fødselsdag i denne måned, udgives en håndbog i faglig formidling: Slip din viden løs.
Den nye håndbog skal gøre det lettere for forskere og fagfolk at nå ud til danskerne.
Den er udformet som en praktisk guide, som forskere og andre fagfolk kan bruge, når de skal holde et foredrag eller skrive en populærvidenskabelig artikel.
På Videnskab.dk's kurser i forskningsformidling kan den samme målgruppe arbejde med værktøjerne i praksis og få feedback på arbejdet af forfatterne bag bogen.
Bogens forfattere er journalister og redaktører med en akademisk uddannelse og mange års erfaring i forskningskommunikation. Alle har de praktisk erfaring med formidling af videnskabeligt stof - også som journalister, der ved, hvad der skal til for at skabe en god historie. Og så brænder de for at bringe den.
- Det er en stor daglig glæde for os som journalister at skrive om al den fremragende forskning, der sker på de danske universiteter. Men vi ser det som vores mission også at få forskerne selv på banen,« fortæller projektchef på Videnskab.dk, Peter Hyldgård, som har redigeret den nye bog.
Slip din viden løs er udgivet af Videnskab.dk på Forlaget Ajour.