13. november 2013

UGENS BOG: Fugle i flok

Med afsæt i konkrete hændelser har konsulent i organisation og ledelse, Jørgen Jørgensen, skrevet en bog om organisatoriske og psykologiske problemstillinger på arbejdspladsen. Jørgen Jørgensen har selv været involveret i mange organisationer, enten som ansat eller konsulent, og det er hans mangeårige erfaring, der gør, at han har kunnet samle bogens 12 eksempler, som kan hjælpe til at undersøge og forstå, hvad der kan være på spil, når mennesker omgås hinanden som kolleger, ledere og medarbejdre.

- Alle historierne har afsæt i virkeligheden. Det giver dem autenticitet og nærhed og er med til at fremhæve, at noget er på spil. Og det gør dem nemmere og sjovere at læse. Når jeg læser organisationsteori, savner jeg ofte hverdagens eksempler, men teori kan være kompliceret og vanskelig tilgængelig. Jeg savner ind i mellem eksemplernes illustrative magt, og derfor mener jeg, at bogens historier kan kaste lys over nogle af de i øvrigt helt uundværlige teorier, siger Jørgen Jørgensen.

Med hver historie i Fugle i flok følger en række spørgsmål og refleksioner, som kan være udgangspunkt for at blive klogere. Bogen er skrevet både til ledere og medarbejdere, ligesom kursister og studerende kan drage nytte af eksemplernes magt.

Fugle i flok
Af Jørgen Jørgensen
189 kroner