30. oktober 2013

Tysk fra 1. klasse

Uddannelsesministeriet holder i dag en stor konference om fremmedsprog, hvor Kommunikation og Sprogs formand, Per Lindegaard Hjorth, modererer en workshop om, hvordan vi kan styrke danske studerendes fremmedsprogskompetencer. MF for Venstre Eva Kjer Hansen foreslår i ’Dagens’ den 28.oktober, at der skal indføres tysk fra 1. klasse. Hun skriver bl.a.: - De sønderjyske skoleelever har brug for bedre og tidligere tyskundervisning. Og de sønderjyske virksomheder har brug for, at de unge, der kommer ind i virksomhederne, kan det tyske sprog. Manglende tyskkompetencer kan føre til mistede ordrer og færre arbejdspladser.

’Dagens’ oplyser, at Tyskland er Danmarks største eksportmarked. Og at en fjerdedel af Danmarks eksport går til Tyskland.

I en kommentar til indlægget skriver KS-formand: -Tak for et modigt forslag. Enig i, at flere burde lære tysk for at kunne interagere med vores største handelspartner. Det er helt essentielt, at danskernes kendskab til fremmedsprog helt generelt øges, hvis vi skal skabe den nødvendige vækst i samfundet. Jeg vil opfordre Eva Kjer Hansen som politiker til at arbejde for øget sprogundervisning - for specialister og generalister - hele vejen fra børnehave til universitetsniveau. Vi mangler i Danmark en strategi for fremmedsprog. Samtidig vil jeg opfordre Eva Kjer Hansen til at arbejde for, at danske virksomheder ikke blot siger, at de mangler fremmedsproglige kompetencer for at kunne begå sig på fremmede markeder, men at virksomhederne sætter handling bag ordene og rent faktisk også ansætter de personer, som de efterspørger.

Læs Eva Kjer Hansens indlæg her