Takt og Tone i Bjerringbro
KS Midtjylland netværkede og tog til cabaret-forestilling om en bog, alle har en mening om, men ingen har læst.
Emma Gads uopslidelige ”Takt og Tone” fyldte sidste år 100 år. Denne etikettebog fra gullaschtidens Danmark, hvor opkomlinge og andet godtfolk kunne orientere sig om sociale spilleregler i samfundets øverste sociale lag, gav i sidste uge KS Midtjylland anledning til netværksmøde.
Teatret OPtimis opførte cabaret-forestillingen ”Emma Gads Takt & Tone 100 år” i Bjerringbro, og på den baggrund inviterede KS Midtjylland til middag og networking med KS medlemmer inden aftenens teaterforestilling.
Emma Gad er stadig aktuel
”Det var et godt arrangement,” siger Cecilia Gammeltoft, der driver et oversætterbureau i Silkeborg:
”Vi havde tid til at netværke, få lidt godt at spise, og vi havde god tid til at daske ind til forestillingen. Det var hyggeligt. Jeg deltager gerne i et sådant arrangement igen.”
Ina Andersen, der arbejder som korrespondent i Velux, var overrasket over, at Emma Gad allerede i starten af 1900-tallet kunne skrive om, at moderne teknologi som telefoni fyldte så meget i danskernes hverdag dengang:
”At der bør være visse regler i forhold til hvornår man kan tillade sig at tale i telefon, som for eksempel under maden – og hvor lang tid, man kan tillade sig at tale, hvis man bliver ringet op, og man har gæster; begge dele er jo også stadig et problem,” siger Ina Andersen.
Hun fik ændret sit syn på Emma Gad efter forestillingen. Fra den knibske skrappe dame til en modig og fremsynet kvinde.
Networking udvider horisonten
Der er flere grunde til, at det er vigtigt at netværke blandt KS medlemmer.
”Der er mange af vores medlemmer, der sidder alene i små eller mellemstore virksomheder. De kan komme ud for nogle faglige udfordringer, hvor de kan komme i tvivl, om hvad de skal gøre. Hvad ville andre i mit fag gøre i denne situation?” siger forbundsformand for KS, Per Lindegaard Hjorth, og fortsætter:
”Hvis de så har mødt nogle fagkollegaer via vores netværk, kan de kontakte dem for at høre, hvad de ville gøre. Man kan udveksle ideer til faglige problemstillinger og i det hele taget blive klogere på, hvordan andre griber kommunikationsmæssige udfordringer an.”
Per Lindegaard Hjorth synes, at det er god idé at bruge en anledning til at mødes.
”I dette tilfælde har KS Midtjylland brugt en teaterforestilling, men det kunne være så meget andet,” siger Per Lindegaard Hjorth, der understreger, at det vigtigste er, at der bliver skabt et rum, så der kan opstå relationer mellem netværksdeltagerne. Så er det i princippet ligegyldigt, hvad man samles om, forklarer han.