13. januar 2016

Tak er faktisk et ret godt ord…

Jeg er heldig. Jeg er også rigtig taknemmelig. Fra februar til juni 2015 var jeg nemlig udvekslingsstuderende på New Zealands ældste universitet i byen Dunedin, og i den forbindelse modtog jeg Kommunikation og Sprogs legat på kr. 10.000, og jeg vil meget gerne benytte denne artikel som til at sige et kæmpe stort TAK!

Tekst / Sophie Myhrmann, som læser International virksomhedskommunikation på Aarhus Universitet

Lad mig tage jer med tilbage til september 2014, hvor jeg lige var startet på 3. semester på Aarhus Universitet, BSS på bacheloruddannelsen i International Virksomhedskommunikation i Engelsk og Kommunikation. Her var jeg til et møde om udveksling. Ikke et hvilket som helst møde, men et informationsmøde med kraftigt tryk på ordet information. Jeg gik fra mødet med en idé om, at udveksling godt kunne være noget for mig. Jeg gik også derfra med tanken om, at der var utrolig mange praktiske ting der skulle på plads, hvis det skulle lykkes.

Ret hurtigt besluttede jeg mig dog for at besværlige praktikaliteter er jordens dårligste undskyldning. Jeg havde nemlig rigtig meget lyst til at prøve kræfter med noget nyt og ukendt. Jeg havde brug for en udfordring. Jeg havde brug for nye faglige perspektiver. Jeg havde lyst til at rejse. Da jeg havde taget beslutningen om, at jeg skulle forfølge min lyst til udveksling, så jeg mig ikke rigtig tilbage, og det praktiske løste nærmest sig selv.

Alting gik pludselig virkelig stærkt, og før jeg vidste af det, blev jeg den heldige modtager af et optagelsesbrev fra University of Otago – min førsteprioritet! Jeg var glad helt ned i maven, som ret hurtigt blev beboet af en sommerfuglekoloni. Jeg var spændt og klar til at se den anden side af jorden, og d. 11. februar 2015 ankom jeg til New Zealand.

De 5 måneder på New Zealand var lige, hvad jeg havde brug for – og mere til. Jeg havde mulighed for at supplere min faglige profil med en række interessante fag, hvor mit yndlingsfag var Media and Intercultural Communication. Undervisningsformen på University of Otago er anderledes, end hvad jeg har været vant til på Aarhus Universitet, idet holdene var meget mindre, der blev lagt meget mere op til diskussion. Derudover var der en del flere opgaver i løbet af semesteret, og på den måde blev selve eksamensperioden ikke så intens, som jeg kender den hjemmefra, hvor én eksamen afgør, hvilken karakter, man opnår efter et helt semester.

Jeg har udviklet mig. Det er jeg stensikker på. Jeg var den eneste dansker på campus, så jeg fik lov til at bruge og teste det engelsk, jeg har læst og lært i Aarhus. Jeg kendte ingen, da jeg ankom. Jeg kendte en masse skønne mennesker, da jeg tog afsted. Jeg har udvidet mit netværk helt enormt. Et netværk, der nu strækker sig fra New Zealand til Singapore til USA over blandt andet Ghana, Irland, Mexico, Frankrig og Brasilien.

Afslutningsvis vil jeg gerne opfordre alle, der får muligheden for at tage på udveksling til at gribe den. Jeg kender ingen, der har fortrudt, og for mit eget vedkommende kan jeg kun sige, at jeg fik SÅ meget ud af mit ophold, og jeg føler mig heldig og taknemmelig over, at jeg fik muligheden.  
Jeg har med Kommunikation og Sprogs hjælp, i form af legatet, fået lov til at rejse om på den anden side af jorden for at udforske min faglighed og personlighed og er kommet hjem med enormt mange gode oplevelser og brugbar erfaring i bagagen.