17. februar 2016

Storrumskontorets syndere er støj og afbrydelser

Ny international undersøgelse af arbejdsmiljøet i åbne kontorlandskaber understøtter KS’ernes oplevelser.

For ikke længe siden skrev KS om, at mange KS’ere er plaget af dårligt arbejdsmiljø, fordi de sidder i storrumskontorer. Den viden har vi blandt andet fra spørgsmål om arbejdsmiljø i spørgeskemaet til Lønstatistikken og direkte henvendelser fra medlemmer, der ikke trives i storrumskontorer.

Berlingske Business skriver, at analyseinstituttet Lindberg International nu har udarbejdet en international undersøgelse, hvor 2449 vidensmedarbejdere heraf 250 danske er blevet spurgt om deres oplevelse af det at arbejde i storrumskontorer.

Undersøgelsen understøtter KS’ernes generelle tilbagemelding vedrørende trivsel i storrumskontorer, og det er da også de sædvanlige problemstillinger, der går igen:

Støj
Afbrydelser
Temperatur
Indeklima
Mangel på privatliv

I KS ved vi også, at det kan være et problem for medarbejdere i storrumskontorer at fordybe sig eller koncentrere sig.

En af de interessante arbejdsmiljøvinkler ved storrum er, at der så forholdsvis delte meninger om fordele vs ulemper blandt forskere. I KS ved vi, at mange virksomheder i virkeligheden gerne vil tilbage om ikke cellerne så i hvert fald til muligheden for at til- eller fravælge de store kontorer.

Mange virksomheder bruger også mange ressourcer på forbedre storrummene med skillevægge og planter – et KS medlem har fortalt, at dér hvor han arbejdede, havde man fået lov til at have et billede samt en lille grøn plante på bordet. Eksemplet er sjovt, fordi det viser, hvor stor en betydning de små private rekvisitter kan have.

Vi hører meget gerne din mening om storrum. Kan de også være en fordel?

Læs også ’Storrum skaber stadig problemer for trivsel’.