17. marts 2021

Sprogfestivalen ”SPROGENSE” udskydes til september

/files/assets/news/sprogense-credits.jpg

De fortsatte covid-19 restriktioner og den store usikkerhed om loftet for forsamlinger i starten af maj, hvor sprogfestivalen SPROGENSE var planlagt til, betyder at festivalen bliver rykket til den 17. og 18. september 2021. 

Sprogfestivalen SPROGENSE skulle have været en forårsfestival med masser af sprogoplevelser. Nu bliver den i stedet en sensommerfestival, men den vil stadig byde på masser af oplevelser med sprog som omdrejningspunkt.
 Flytningen sker for at restriktioner ikke skal overskygge mulighederne. Man ønsker de bedste rammer for, at gæsterne, skoleeleverne, de studerende og de mange, der arbejder professionelt med sproget, kan opleve sprogets mangfoldighed på bedste vis til SPROGENSE. 
”Sammenholdt med lyspunkterne om vaccine og forårets komme har vi været forsigtigt fortrøstningsfulde om afholdelse af SPROGENSE i starten af maj. Her 2 måneder før afholdelse af sprogfestivalen havde vi håbet at have klarhed over forårets covid-19 restriktioner, ikke mindst for kulturlivet. Heldigvis har alle aktører været fleksible og løsningsorienterede, og derfor er det muligt at flytte de allerede planlagt aktiviteter med til SPROGENSE i september.” siger Susanne Geil, projektleder i SPROGENSE. 
 
Gratis aktiviteter, foredrag, debat og underholdning 
Der har været en stor interesse, opbakning og involvering fra såvel sprogfaglige, organisationer, mennesker 
med stor passion og interesse for sproget og frivillige. Derfor har det været muligt at sammensætte et bredt program, der byder på masser af gratis aktiviteter, både folkelige, sjove og faglige oplevelser. 
www.sprogense.dk bliver festivalens aktiviteter løbende lagt op. Det vil også være her, hvor man fra 1. 
august kan bestille billetter, for der skal bestilles billetter til aktiviteterne, så gæsterne kan opleve de mange fantastiske aktiviteter på en coronasikker måde. 
”Årets tema på SPROGENSE er sprogets udvikling. Med dette favner vi bredt, og samtalen om dansk kommer til at afspejle sig i alle aktiviteter, foredrag og debatter. Vi glæder os rigtig meget til, at folkefestivalen for sproget skydes i gang”, siger Thomas Hestbæk Andersen, direktør i Dansk Sprognævn. 

Læs mere om SPROGENSE i det nye nummer af Kommagasinet

Edit page