SPARK – Samarbejde om Psykisk Arbejdsmiljø i Kommunerne

/files/assets/news/tim-mossholder-8r-mxppeakm-unsplash-(1).jpg
21. marts 2023
Af Jette Snoer

Har du lyst til at vide mere om, hvordan I på din arbejdsplads i en kommune kan arbejde med det psykiske arbejdsmiljø, kan du med fordel gå ind på Sparks hjemmeside.

SPARK tilbyder støtte inden for hele spektret omkring psykisk arbejdsmiljø. I kan ansøge under de seks temaer: samarbejde, arbejdets indhold og omfang, forandringer, alene-arbejde, chikane samt vold og trusler.

Læs mere her

At benytte sig af SPARK handler i høj grad også om at forebygge fx uhensigtsmæssige måder at kommunikere på eller hvordan man kan arbejde med uklare og modstridende krav i arbejdet. Måske læste du i vores torsdagsnyhedsbrev i sidste uge om at Arbejdstilsynet nu er klar med en vejledning om netop håndtering af uklare og modstridende krav i arbejdet. Læs med her

Foto Tim Mossholder

Fusion

Vi tager vores styrker med os

”En af KS’ vigtigste styrker er, at vi kender KS’ernes arbejdsmarked og faglighed. Det vil vi ikke sige farvel til, og derfor skal den nye organisation kunne dække de fagligheder, som KS dækker i dag. KS’erne skal føle sig set i DM, uanset om de kommer med en kommunikations-, sprog- eller marketingbaggrund. Fagligheder, som DM i øvrigt alle har i forvejen,” siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen.

Job og karriere

Skal vi arbejde mere eller skal vi arbejde smartere?

Vi skal ikke hylde at hente børn sent eller at arbejde til sent. Vi skal heller ikke hylde at hente tidligt. Det er ikke alle, der har mulighed for det. Vi skal derimod hylde et arbejdsmarked og en arbejdsplads, hvor der er plads til fleksibilitet og til at arbejde smartere.

KS

Socialdemokraterne har glemt noget vigtigt

I et åbent brev til fremtrædende socialdemokrater minder Akademikerne om de højtuddannedes bidrag til det danske samfund. ”Der er grund til at huske socialdemokraterne på den værdi, akademiske medarbejdere bidrager med, samt betydningen af et højt uddannelsesniveau og nem adgang til uddannelse i det danske samfund,” siger Cathrine Holm-Nielsen.

Edit page