3. oktober 2017

Skal I blive bedre til at arbejde sammen? 5 gode værktøjer til intern kommunikation

Meget intern kommunikation i virksomheden foregår stadig via e-mails eller gennem kluntede eller dyre intranetløsninger. Og det er ærgerligt, for der er mange grunde til at prioritere og arbejde med den interne kommunikation. Kommunikation og Sprog giver her et bud på 5 platforme til intern kommunikation, som du kan overveje at præsentere for din arbejdsplads, så de kan være med til at løse netop jeres behov.

Den digitale fremdrift ændrer mange arbejdsgange, men har ikke ændret så meget på den interne kommunikation. Og det burde måske ske, for en forandring af den interne kommunikation kan forbedre arbejdsgange, strukturere projekter, forbedre kontakten mellem medarbejdere og afdelinger, skabe øget anerkendelse for de enkelte medarbejderes arbejde, og meget mere.

Hvis du vil gøre kommunikationen nemmere: Slack (https://slack.com/)
Slack er et gratis samarbejdsværktøj på både desktop- og mobile platforme, som tillader en virksomhed at oprette en række sammenhængende private og offentlige chatrum. Man kan samtidig nemt dele indhold som filer, samtalelogs og kontakter, og programmet har integration med både Google Drive og Dropbox. Det er derfor en nem måde ikke bare til intern kommunikation, men kan også bruges til at samle en masse funktioner som I måske har i andre programmer eller apps. Et lignende og helt nyt værktøj er Stride (https://www.stride.com/) som samtidig gør det nemt også at integrere videomøder i samtaler.

Hvis du vil bruge den ’officielle’ løsning: Skype for Business (https://products.office.com/en-us/skype-for-business)
Microsofts egen løsning til intern kommunikation, Skype for Business, giver dig muligheden for at chatte, snakke og holde videosamtaler både med interne teams, og med alle andre Skypebrugere i verden. Samtidig har programmet integrationsmuligheder med en lang række apps, herunder Microsofts egen Officepakke, Yammer og Onedrive, hvilket yderligere forbedrer mængden af muligheder. Man har samtidig også muligheder for store mængder gratis support og vejledning. Skype for Business er ikke gratis, men er stadig en billig løsning i forhold til lignende løsninger.

Hvis du vil have styr på jeres projekter: Asana (https://asana.com/)
Asana er et projektværktø,j designet for at gøre samarbejder nemmere og mere overskuelige. Man kan oprette opgaver og hold samt fordele ansvar for de enkelte opgaver, og hver enkelt opgave kan løbende opdateres med status, så alle ved hvem der laver hvad og hvad der sker i forhold til de enkelte opgaver. Asana er et godt værktøj særligt til større organisationer, hvor man på tværs af afdelinger kan holde styr på enkelte opgaver, men kan også udnyttes i mindre teams til at planlægge projektforløb. Et alternativ er Redbooth (https://redbooth.com/).

Hvis du vil arbejde med videomøder og webinarer: Zoom (http://zoom.us/).
Zoom er en cloud-baseret videokonferenceløsning, som tilbyder infrastruktur til video og stemmedeling for en stor mængde deltagere på tværs af platforme og med meget høj kvalitet. Zoom tillader desuden sine brugere at dele skærme og lyd internt, og en lettilgængelig chat og mødefunktion til planlægning og koordinering.

Hvis du vil have en samlet løsning: Basecamp (https://basecamp.com).
Basecamp er et forsøg på at samle al kommunikation og planlægning i én app: Både chat, diskussionsfora, planlægningsværktøjer, feedback og meget andet. Det er derfor en oplagt kandidat, hvis man som startup eller mindre virksomhed gerne vil i gang med at organisere kommunikationen fra bunden – eller hvis virksomheden er parat til at prøve noget nyt. Basecamp har samtidig en række muligheder for at sende reminders og emails for at forbedre kommunikationen mellem de daglige brugere og de medarbejdere, som måske ikke får tjekket platformen helt så ofte.