12. august 2015

Skal du med til Sprogdagen '15?

Hvis du interesserer dig for det danske sprog og gerne vil have inspiration til at udvikle dit eget sprog, er Sprogdagen ’15 noget for dig. Sprogdagen ’15 finder sted 1. oktober kl. 16:00 til kl. 19:00.

Dagen byder på en festlig prisoverrækkelse hvor vi uddeler sprogroser til de bedste tekster i breve og e-mails, på hjemmesider og i sociale medier. Dagens ordstyrer er TINA REICHSTEIN, Syntaksis.

Pluk fra programmet:
Begrebernes verden:  Anmelderne forelsker sig i den nye begrebsordbog og jubler over det 1400 sider lange gloseskatkammer. SANNI NIMB, som er hovedredaktør for begrebsordbogen, tager os med på en rejse i hvordan man kortlægger begrebernes verden, og giver smagsprøver fra den danske ordbibel.

Godt sprog fra kommunen - veje til vellykket sprogarbejde:  Københavns Kommunes videnbase fik i 2014 sprogprisen.dk for at levere gode tekster til borgerne. CECILIA SCHMIDT GRODIN, journalist og sprogkonsulent hos Københavns Kommune, fortæller om hvordan kommunen arbejder med skriveguide, inddragelse af organisationen og masser af statistik om brugeradfærd som de vigtigste ingredienser i at sørge for at borgerne får klar besked fra kommunen.

Sprog der afgør retssager:  Kan dronningens nytårstale og barmfagre kvinder afgøre retssager? Advokat og partner JACOB GOLDSCHMIDT, Elmer og Partnere, causerer over oplevelser fra retssale og hvordan sprog og retorik virker når man skal procedere en sag. Jacob Goldschmidt er blandt de advokater i Danmark der har ført flest civile retssager, og han har arbejdet med at undervise aktører ved domstolene bl.a. i kommunikation og retssalens dynamik.

Sproget i de nye medier:  Hvordan har de sociale medier ændret vores sprog? Hør bud fra seniorforsker EVA SKAFTE JENSEN, Dansk Sprognævn, som især forsker i sprogforandring og grammatik. Desuden er hun meget interesseret i danskfaglige emner som hvordan sprogbrugerne bruger sproget i forskellige situationer
I sprogtroldmandens værksted:  PER VERS er et af de største navne indenfor rap og kendt som ordkunster, ordjonglør og sprogtroldmand som spreder sprogglæde overalt hvor han kommer frem, uanset om han holder en båltale eller rapper for kræftramte unge. Per Vers fik Modersmål-Prisen i 2014.

Sprogroser til prisvinderne:  Dommerkomitéen præsenterer de nominerede og overrækker sprogroser til prisvinderen af bedste tekst i brev eller e-mail, på hjemmesider og i sociale medier. Dommerkomitéen er:
KURT STRAND, kurtstrand.dk, journalist og formand for dommerkomitéen
ANNE KATRINE LUND, AKL Kommunikation, kommunikationsforsker og -rådgiver og ph.d. i retorik
PETER LANGDAL, teaterinstruktør
CHARLOTTE SAHL-MADSEN, erhvervsleder, politiker og formand for Syddanske Mediers bestyrelse
SØREN P. ESPERSEN, kommunikations- og HR-direktør, Sampension
Det hele foregår i Kulturstyrelsens lokaler, H.C. Andersens Boulevard 2 i København

Læs mere og tilmeld dig her>>>