23. september 2015

Sjov, ballade og arbejdsmiljø

Kender du din arbejdsmiljørepræsentant? Hvis du gør, ved du så, hvad vedkommende egentlig laver?

De fleste kender deres tillidsrepræsentant (TR) og ved hvad han/hun kan hjælpe med. Færre ved hvad arbejdsmiljørepræsentanten (AMR) beskæftiger sig med og derfor er der færre, der benytter sig af deres AMR.

Måske ville det kunne blive bedre, hvis TR og AMR samarbejdede mere. Lige netop det emne havde KS’ arbejdsmiljørepræsentanter valgt at sætte fokus på, da de den 17.-18. september holdt det årlige seminar og efteruddannelse i Vejle.

KS arbejder også på, at der skal være et udbygget samarbejde mellem TR og AMR. Og det passede godt med, at deltagerne, som de gør hvert år, havde valgt det som det ”hovedemne”, der bliver belyst, dels ved teori og oplæg, dels ved aktiv inddragelse af kursisterne for eksempel deltagelse i form af gruppearbejde. Deltagerne i seminaret får et bevis for deltagelse i efteruddannelse og det kan blandt andet vises til Arbejdstilsynet.

I år havde vi inviteret konsulent Erik Vestergaard til at fortælle om samspillet imellem de forskellige aktører. Ud over det er der som faste punkter på seminaret: cases fra det virkelige KS liv, opdatering på seneste nye lovgivning/regler og orientering om nyheder, herunder vigtige afgørelse på miljøområdet. I år holdt journalist i KS Anne Nimb oplæg om ”den gode historie” – og med afsæt i det vil arbejdsmiljørepræsentanterne være med til at skrive en artikel om deres udbytte af KS seminarerne samt om deres virke ude i virksomhederne. De har allerede fundet på overskriften til den ene artikel: Sjov, ballade og arbejdsmiljø.

Er du arbejdsmiljørepræsentant? Ved vi det i KS? Vi bliver meget glade, hvis vores liste over arbejdsmiljørepræsentanter er opdateret. Så giv os besked, hvis du er AMR, så bliver du inviteret med til næste gang sjov, ballade og arbejdsmiljø. Skriv til sbt@kommunikationogsprog.dk.

Du har også mulighed for at møde Erik Vestergaard, som især arbejder med social kapital og det gode samarbejde på arbejdspladsen. Det holder han to arrangementer om i KS:
København tirsdag den 20. oktober kl. på Hauser Plads

Århus tirsdag den 10.november kl. 17 -20 i Fiskergade 41