27. september 2017

Sig det med video

Ledelsen, kunderne, de sociale medier, unge, gamle og alle os andre er vilde med video, og formatet er svært at komme udenom, når man arbejder med kommunikation. Men hvornår, hvordan og hvorfor skal man bruge video?

Rundt om i landet sidder en stor gruppe kommunikationsfolk, der først og fremmest er skrivende. Men gennem de sidste fem år har video for alvor gjort sin entré og er kommet højere op på listen over efterspurgte kompetencer. Den sædvanlige produktion af hjemmesider, nyhedsbreve, præsentationer, pressemateriale, magasiner og lignende skal oftere suppleres med video.

Men hvornår man skal vælge video i stedet for en faktaboks, en nyhedsartikel, et tweet eller noget fjerde? Det korte svar er desværre, at der ikke findes nogen guide eller tjekliste, man kan arbejde ud fra.

 ”Du kan sætte et stort budget af til at få produceret en topprofessionel film til landsdækkende tv og biograferne, eller hvem som helst i virksomheden kan gribe en smartphone og filme et minut med direktøren. Og så er der Mærskmedarbejderen, der optager en selfievideo fra Sibirien og fortæller, hvor glad hun er for sit job. Alle tre varianter kan fungere i samspil eller hver for sig. Hvis en dyr film kan få en lang levetid, skaffe nye kunder og tjene sig selv hjem, er det jo en god løsning. Hvis direktøren er god på video, kan det være en god løsning til at tale med mange medarbejdere, fordelt på mange adresser. Men hvis han fungerer dårligt, så kan en video ødelægge troværdigheden og skulle måske have været en nyhed på intranettet. Endelig kan selv den mest håndholdte og primitive film, som medarbejderens hilsen, have en meget stor gennemslagskraft,” siger Annegrete Skovbjerg, fagmedarbejder på DMJX, der underviser i produktion og anvendelse af video.

I en artikel i det nummer nummer af KOM får du rådet fra både fagpersonen og en organisation, der bruger video i den gode sags tjeneste.

Læs hele artiklen her