13. juli 2015

Serviceeftersyn til Fremdriftsreformen

Minister varsler serviceeftersyn med studiereform et år før tid
Når studerende, rektorer og politikere kommer tilbage fra sommerferie, vil der ligge en en invitation til studiefremdriftsforhandlinger i postkassen.
Dermed holder uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) det løfte, som han gav i valgkampen, da han sagde, at reformen skulle drøftes »som noget af det første«, hvis han kom til magten.
Læs mere her
Kilde: B. dk

Kina finansierer danske universiteter
Når danske elever modtager undervisning i kinesisk sprog og kultur på Aalborg Universitet (AAU) og Copenhagen Business School (CBS), er undervisningsmaterialet og lærernes lønninger delvist betalt af den kinesiske stat.
Læs mere her
Kilde: Information.dk

Fagforbund: Pigefag og drengefag skaber ulige løn
”Det kønsopdelte arbejdsmarked og de kønsopdelte uddannelser er den største udfordring herhjemme, når det handler om ligeløn. Kvinder arbejder med "bløde" områder, og mænd arbejder med "hårde" områder. Det er med til at skabe store lønforskelle”
Læs mere her
Kilde: Information.dk

Studerende: Dimensionering kommer til at ramme ansøgere hårdt
Mange unge vil blive mødt med et afslag til deres videregående uddannelse, fordi der skæres i optaget på grund af dimensionering. Det mener formanden for Danske Studerendes Fællesråd, der kalder det et kæmpe tab for både de unge og samfundet.
Læs mere her
Kilde: B. dk