10. august 2016

Sådan tackler du nærgående spørgsmål til jobsamtalen

De fleste ved, at det er forbudt at lægge vægt på om en ansøger planlægger familieforøgelse. Men derfor bliver spørgsmålet alligevel stillet rimeligt ofte. Så hvad gør du, hvis arbejdsgiveren ikke holder sig til reglerne? Gør du opmærksom på, at spørgsmålet er forbudt, lyver du eller taler du udenom?

Telefonen ringer eller der tikker en mail ind:  Juhu! Din ansøgning har givet bingo og du er indkaldt til ansættelsessamtale.
I den situation kontakter mange af KS’ medlemmer KS for at blive klædt på til samtalen – både hvad angår spørgsmål om lønforventning og ikke mindst: De mere øv-agtige spørgsmål – som de fleste ved er ”forbudte” at stille -  men som desværre bliver stillet alligevel. I KS er et som ofte spørgsmål om planer om børn. Situationen kan desuden blive helt akavet, hvis man så faktisk ER gravid - eller snart skal være far. I KS er der faktisk en svag stigning i henvendelser, hvor mænd bliver spurgt om eventuel familieforøgelse.

KS har tidligere skrevet om problematikken og debatten blusser op med mellemrum, også nu, hvor mange medier har beskæftiget sig med det tidligere på ugen.

- Det er faktisk ikke et dilemma overhovedet, hvis man holder sig til reglerne. Arbejdsgiverne må nemlig slet ikke lægge vægt på, hvorvidt du er gravid, har planer om børn eller om du skal være far eller for den sags skyld din seksuelle orientering eller religion. Sådan er det, forklarer juridisk konsulent i KS Susanne Sloth.

- Men derfor sker det alligevel ikke sjældent, fortæller Susanne, at folk er til en jobsamtale og der sidder en HR chef, eller den der nu skal være ens nærmeste leder, og spørger: ”Nu er du vel ikke gravid…” eller ”har du så planer om snart at få børn…” Og så opstår tvivlen for mange. Skal man være ærlig eller vælge sit bedste pokerface og sige ”Absolut nej” til begge spørgsmål?

Når Susanne og hendes kolleger i KS taler med medlemmerne om den kommende samtale, forbereder de dem på de spørgsmål der KAN komme. 
- Det bedste råd er, at det man svarer skal passe med ens temperament og mavefornemmelse. Hvis du har det sådan at du slet ikke er interesseret i at være ansat i et firma, hvor der bliver stillet den slags spørgsmål, kan du fx svare, at det ønsker du ikke at svare på og at spørgsmålet er forbudt at stille. Hvis du ikke vil lyve skal du selvfølgelig tale sandt. Men hvis du har det som flertallet nok har det, så tackler du spørgsmålet ved at tale ”udenom”, siger Susanne.

- Det er en rigtig dum idé at begynde et ansættelsesforhold på en løgn, men da arbejdsgiveren jo i den grad bør holde sig fra de ”forbudte” spørgsmål, er det bedste råd til de fleste derfor, at man  hverken svarer ja eller nej, men måske bare at man ”ikke har planer…”

Du er altid velkommen til at kontakte KS og få nogle gode råd med på vejen inden en ansættelsessamtale.