31. maj 2017

Sådan aktiverer du din nye viden

Vil du udvikle din faglighed? 3 anbefalinger til, hvorfor og hvordan du bør udnytte kurser og gå-hjemmøder, så du får din nye viden aktiveret.

Det er vigtigt løbende at opdatere sin faglighed, så du igennem hele dit arbejdsliv er konkurrencedygtig. Og en af de bedste måder at gøre dette er gennem gå-hjemmøder, workshops, arrangementer, kurser, konferencer, og andre situationer, hvor du møder nye mennesker og får ny information. Hvad enten du er nyuddannet eller har mange års erfaring, tilbyder det en mulighed for netværksdannelse.

Men nogle mennesker kan være i tvivl om, præcis hvad den slags arrangementer hjælper, og hvorfor de kan være en god idé. Eller de kan blive i tvivl om, præcis hvordan de kan præsentere deres kursusaktivitet fremadrettet. Kommunikation og Sprogs karriereafdeling giver dig her 3 anbefalinger til, hvorfor og hvordan du bør gribe muligheden for faglig udvikling gennem arrangementer.

1.    Brug det til at udvide dine faglige horisonter
 Som nyuddannet oplever mange at mangle et overblik over muligheder på arbejdsmarkedet, og senere vil mange måske have en tendens til at specialisere sig gennem et arbejdsliv. Alle muligheder for nye faglige vinkler udefra kan derfor bruges til at opdage nye muligheder, man måske ikke var opmærksom på. Prøv at deltage i et bredt udvalg af arrangementer, også dem som ikke ligger skarpt indenfor din faglighed, og overvej om der er nye perspektiver du finder interessante. Du kan samtidig bruge det til at vurdere din egentlige interesse for emnet, og om det er noget du kunne tænke dig at arbejde videre med.

2.    Brug det som inspiration til at søge mere information om emner, du synes er interessante
 Fælles for disse aktiviteter er, at de typisk er korte og kun giver en overfladisk introduktion til et emne. Der er meget begrænset, hvor meget man kan lære på et par timer. Men det gør det samtidig til en oplagt mulighed for at vide hvor du skal søge hen, hvis du bliver fanget af et emne eller en metode. Spørg eventuelt oplægsholder hvor vedkommende kan anbefale at man læser videre, eller gennemgå materialet fra dagen på et senere tidspunkt. Find frem til de vigtigste nøgleord, og søg ny information på nettet, eller gennem dine kolleger og øvrige faglige netværk. Så kan du bruge arrangementet som udgangspunkt for en længere udviklingsproces.

3.    Få informationen prøvet af
 Ny faglig viden er aldrig mere relevant, end hvad den kan skabe af værdi for dig og dit arbejde. Når du har været til et arrangement, så prøv at lægge en plan for, hvordan du kan bruge det på dit arbejde indenfor en overskuelig fremtid. Reflekter over de vigtigste pointer: Hvordan kan du oversætte informationen, og hvordan kunne den være relevant for dig og dit arbejde eller jobsøgningsproces? Kan du bruge din nye viden konkret til at udvikle på dine arbejdsopgaver? Har du ny information at dele med dine kolleger, som kan være en del af en vidensudveksling? Hvis du er studerende eller ledig, er der så information, du vil kunne bruge i dine opgaver eller jobsøgningsmateriale? Det vigtigste er at få den nye viden aktiveret, så du kan få den knyttet til din egen praksis.
Husk, at Kommunikation og Sprog årligt tilbyder over 200 gratis arrangementer og workshops. Se mere her