11. december 2013

Pas på indeklimaet i vintertiden

Den årstid vi er i nu, skaber grobund for et rigtigt dårligt indeklima. Det kan medføre hovedpine, træthed, udtørrede slimhinder, hoste og rindende øjne.

Samtidig er det forkølelse- og influenzatid, så her er et par tips til at forbedre indeklimaet:
Den bedste temperatur er omkring 20-22 grader. Luft ud flere gange dagligt og sørg for ikke at skrue for meget op for varmen.
Sørg så vidt mulig for ikke at slæbe våde sko og støvler ind på gulvtæpper og sørg i det hele taget for, at der bliver gjort ordentligt rent på kontorerne. Hvis rengøringen er mangelfuld bør der gøres noget ved det – brug din arbejdsmiljørepræsentant, der kan bringe spørgsmålet videre til ledelsen.
Husk håndhygiejne – især i kantinerne og på toiletterne. Vask hænder grundigt inden frokost – frokostbuffeter er rene bakteriebunker. Nys i ærmet og ikke i hænderne.

Desværre er der en tendens til, at man kommer på arbejde, selv om tuden løber og man er en omvandrende smittekilde. Men bliver du rigtig forkølet er det vigtigt, at du bliver hjemme. Få en snak med dine kolleger om hvordan I har det i din virksomhed. Kommer I, selv om I ved i smitter de andre? Og har din arbejdsplads en holdning til, at man kommer på arbejdet og spreder smitte?