19. oktober 2015

Om lidt kan fremdrift blive til fortid

Om lidt kan fremdrift blive til fortid
Der var engang et universitet, hvor der fandtes noget man kaldte ”evighedsstuderende”. En slags sagnomspundne væsener, der eftersigende aldrig forlod universitetets trygge rammer af tykke bøger, forelæsninger og fredagsbarer. Snart blev historien om de evige studerende til historien om alle studerende.
Læs mere her
Kilde: Universitetsavisen.dk

Ulønnet praktik er jo rent slavearbejde
Mange praktikpladser tilbyder udfordrende og studierelevante arbejdsopgaver. Derfor er der mange af mine medstuderende, som erstatter valgfag med et meritgivende praktikforløb i efterårssemesteret, hvor de prøver kræfter med den virkelige verden, samtidig med at de oparbejder den erhvervserfaring, som virksomheder efterspørger.
Problemet opstår, når praktik bliver det rene slavearbejde.
Læs mere her
Kilde: Politiken.dk

Universiteterne får færre penge til flere studerende
Mens antallet af studerende på landets universiteter er steget markant de seneste år, er mængden af penge ikke fulgt med i samme tempo. I 2010 fik universiteterne i gennemsnit 78.000 kroner per studerende. I år er tilskuddet faldet med lidt over 10 procent til 69.900 kroner.
Læs mere her
Kilde: Politiken.dk

Studerende om manglende studiemiljø: Det sociale binder det hele sammen
»Jeg fandt ud af, at det er vigtigt at komme et sted hen og føle, at man er en del af noget. Det er motiverende at sidde med andre, der også læser, eller at rende ind i nogen fra studiet, så man får et netværk. Det er svært at bygge op hjemmefra«, siger hun.
Læs mere her
Kilde: Politiken.dk