7. februar 2018

OK18: Forhandlingerne er i gang. Sådan rigtigt. På en måde …

Torsdag lød startskuddet til de afsluttende overenskomstforhandlinger for KS’erne i staten og de øvrige statsansatte. De afsluttende forhandlinger er kommet sent i gang og kommer til at strække sig over flere dage.

Torsdag den 8. februar 2018 var KS’ formand, Per Lindegaard Hjorth til møde med innovationsminister Sophie Løhde. Det var han sammen med den øvrige forhandlingsdelegation fra Akademikerne.

Mødet var startskuddet til de afsluttende overenskomstforhandlinger for KS’erne i staten og de øvrige statsansatte.

Hovedparten af tiden blev brugt på at gøre status på de – ganske få – forhandlinger, som har været gennemført indtil videre og lægge planer for de videre forhandlinger. Per Lindegaard Hjorth fortæller, at forløbet bliver meget anderledes end det, vi har været vant til:

”Normalt mødes vi med ministeren og så forløber de afsluttende forhandlinger uafbrudt over et døgns tid eller mere. Men denne gang bliver det anderledes. Vi har mistet meget forhandlingstid tidligere i forløbet, og vi står langt fra hinanden. Det er derfor ikke realistisk at antage, at vi kan nå hinanden inden for det sædvanlige døgns tid. Det har vi i enighed taget konsekvensen af ved at aftale, at vi strækker de afsluttende forhandlinger over flere dage. Det giver forhåbentlig tid til – på trods af, at det ser svært ud – at nå hinanden til sidst”.

Tiden i Rentekammersalen i Finansministeriet blev således i første omgang hovedsageligt brugt på proces. Realitetsforhandlinger om de mange krav fra såvel vores som Finansministeriets side – og dermed dét som det hele handler om - fik man derimod ikke for alvor sat gang i.

”Jeg har ryddet kalenderen de næste mange dage, og vi er i KS så klar til for alvor at krydse klinger med innovationsministeren og hendes embedsmænd. Der er mildt sagt rigeligt at komme i gang med”, slutter Per Lindegaard Hjorth.

Vi vil løbende i nyhedsbrevet holde dig opdateret om forløbet af overenskomstforhandlingerne.
Du kan også læse mere om overenskomstforhandlingerne, kravene og meget mere på vores OK18-side

Har du spørgsmål til overenskomstforhandlingerne, hvad de betyder for dig og hvad der sker, hvis man ikke kan nå til enighed, er du velkommen til at skrive til vores særlige postkasse om overenskomstforhandlingerne. Skriv til ok18@kommunikationogsprog.dk

Edit page