13. august 2013

Ny pris til det gode sprog

Sprogprisen.dk sætter fokus på sproget i både det private erhvervsliv og den offentlige sektor ved at anerkende og belønne det gode danske sprog. Virksomheder, organisationer, myndigheder og institutioner, der arbejder med sproget, herunder med sprogpolitikker, skal have ros de og deres tekster kan tjene til inspiration for andre.

Bag prisen står blandt andet Dansk Sprognævn, Dansk Kommunikaitonsforening, Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og Kommunikation og Sprog.
- Godt sprog er ikke kunst eller talent, men evnen til at kommunikere ligetil, så alle forstår, hvad der bliver skrevet, siger dommerkomiteens formand, journalist KURT STRAND.

De andre dommere er:
PETER LANGDAL instruktør og teaterchef på Betty Nansen Teatret
ANNE KATRINE LUND, ALK Kommunikation, ph.d. i retorik
CHARLOTTE SAHL-MADSEN, erhvervsleder og politiker med levende interesse for sprog. Charlotte var minister for videnskab, teknologi og udvikling 2010 til 2011

De skal finde sprogroser i følgende kategorier:

•Årets bedste brev eller e-mail til borgere, kunder eller medlemmer
•Årets bedste hjemmesidetekst
•Årets bedste tekst i sociale medier


Sprogprisen.dk uddeles på  Sprogdagen, som er et fagligt og festligt arrangement, den 23. september kl. 16-19 i Kulturstyrelsens lokaler.


Indstil en kandidat til Sprogprisen.dk
Alle er velkomne til at indstille en kandidat til Sprogprisen.dk.
Du kan indstille tekster i en eller flere kategorier – enten en tekst, som du selv er ansvarlig for, eller en tekst, som du har læst og haft glæde af.
Til bedømmelsen indsendes indstillingsskema sammen med teksten.

Indstillingsskema og tekster sendes elektronisk til Jørgen Chr. Wind Nielsen, Kommunikation og Sprog, på jcn@kommunikationogsprog.dk senest 26. august 2013 kl. 12.00.