16. januar 2018

Ny lønstatistik på hjemmesiden fra i dag

Nyt år, nye løntal og nye stillingskategorier – alt sammen med det formål, at du kan være velforberedt til din næste lønsamtale.

”Nyt, nyt, nyt!” – er en velkendt catchphrase, som ejendomsmægleren Jeppe K yndede at bruge. Penge var ifølge ham lige meget.

Hvad enten man synes, at Jeppe K er sjov eller ej, så er en ting sikkert: Penge er ikke lige meget! Din chef kan for eksempel bruge dem til at signalere sin anerkendelse overfor dig. Og de kan også bruges til at sammenligne sig selv med andre medlemmer i samme type job.

KS går ind for at nytænke det eksisterende, og derfor vil du også opleve, at vi har ændret i lønstatistikken.

Det nye

I de mere end 500 kontrakter, som vi i KS årligt gennemgår, har vi bemærket, at I finder ansættelse i helt nye jobs, og at de eksisterende stillinger ændrer sig. Det har vi taget konsekvensen af ved at lave nye og flere stillingskategorier.

Vi har også ændret lidt i uddannelsesgrupperne. Det har vi gjort, fordi antallet af kandidater og bachelorer er stigende, mens antallet af korrespondenter, EA’ere og ED’ere er faldende.

Formålet med ændringerne er at gøre det lettere for dig at finde de løntal, som matcher netop din situation og baggrund, når du skal forhandle løn. Uanset om der er tale om et nyt job eller den årlige lønforhandling i dit nuværende job.

Vi håber, at du vil bruge Lønberegneren på vores hjemmeside og vores andre værktøjer og rådgivning – herunder ikke mindst 27 tips til din lønforhandling og muligheden for at få individuel rådgivning og sparring fra en af vores konsulenter i forhandlingsteamet.

Er du en af de mange, som har bidraget til lønstatistikken ved at besvare det spørgeskema, som ligger til grund for tabellerne, vil vi gerne sige dig en stor tak! Uden dig havde vi ikke kunnet udarbejde lønstatistikken. Vi sender lønstatikken i PDF til alle, der har besvaret lønspørgeskemaet, så snart denne er klar i februar.  
Du kan se lønstatistikken her.

Edit page