8. november 2016

Nu kan du selv beregne om du får den rigtige løn

Løn er det emne KS modtager flest opkald om. Et af de spørgsmål vi oftest får, er hvilket lønniveau du som medlem egentlig bør ligge på. Nu kan du selv finde svaret, for vi har udvidet den digitale lønstatistik på vores hjemmeside med en ny beregner.​

Når du kontakter KS for at få hjælp til at vurdere, hvilken løn du skal have, bruger vi blandt andet vores lønstatistik til at rådgive dig. Det er den, der baserer sig på svar fra KS-medlemmerne og som du får hvert år i december i en trykt udgave.

Samtidig har du mulighed for hele året at bruge den digitale lønstatistik på vores hjemmeside. Og den har vi nu udvidet med en ny beregner, så du derhjemme selv, med få klik og helt uden brug af lommeregneren, kan foretage en beregning af lønniveauet.

​Hvad er det nye så?   
Med lønberegneren har du mulighed for at justere det lønniveau du hidtil har fundet i lønstatistikken med tre dele:

Ugentlig arbejdstid​
Du kan justere lønniveauet i forhold til din egen ugentlige arbejdstid. Tallene i lønstatistikken er baseret på en 37 timers stilling. Hvis du har en arbejdsuge, der er højere elle lavere end de 37 timer, kan du med et enkelt klik få beregnet, hvilket lønniveau du bør ligge på.

Forventet pris- og lønstigning
De tal, du lige nu finder i lønstatistikken, er fra september 2015. Den næste lønstatistik for 2016/2017 indeholder tal fra september 2016. Du har nu mulighed for, at indregne den forventede pris- eller lønstigning for næste år således, at lønniveauet er ”up to date” set i forhold til, hvornår du skal forhandle.

Branche
Den branche du arbejder i har også indflydelse på, hvilket lønniveau du kan forvente. Siden 2015 har du i den trykte udgave af LØN magasinet kunnet se (i procent), hvilken indvirkning en given branche har på det generelle lønniveau for KS’ere. Dette har vi nu indarbejdet i den digitale beregner således, at du også kan indregne brancheafvigelserne i din forventede løn.   Du har mulighed for at justere med én, to eller alle af de ovenstående. Når du er færdig kan du printe resultatet, hvor du også får beskrevet, hvordan resultatet skal forstås.
KS’ digitale lønberegner

Og du er selvfølgelig velkommen til at ringe herind, hvis du gerne vil have vores hjælp til at beregne, hvad der er den rigtige løn til dig.