1. juni 2016

Mød KS på Folkemødet: Big data – bæredygtighed, business eller big brother?

KS er værter for et debatmøde om big data på Folkemødet. Det foregår lørdag den 18. juni fra 11.30-12.30 og vi håber, at der kommer mange KS-medlemmer forbi.

Big Data er over os og vi leverer alle data, når vi færdes på nettet, mobilt osv. Men ved du hvad de data du leverer bliver brugt til?
Både det offentlige, organisationer og virksomheder anvender i stigende grad big data til at skaffe sig viden om borgere, brugere og kunders behov. For eksempel vil Roskilde Festival gerne gøre festivalen mere bæredygtig ved hjælp af big data. Det samarbejder de med blandt andet CBS og IBM om.

Perspektiverne er vidtgående og giver en forsmag på fremtidens datadrevne verden. Men hvad betyder det, at nogen ved så meget om os? Kan det misbruges og hvad betyder det for dig som borger, kunde eller festivaldeltager?

På Folkemødet samler KS et panel, som sætter perspektiv på big data. Det foregår i Akademikerhuset kl. 11.30-12.30.
Efter mødet byder KS på en bid brød til de medlemmer, der møder op. Vi vil gerne vide hvor mange der kommer, så skriv til Leise Hein Voss på lhv@kommunikationogsprog,dk, hvis du vil spise frokost med os.

Vores panel består af Per Østergaard Jacobsen fra CBS, som er en af bagmændene på Roskilde Festivals kommunikations- og dataprojekt Rio til Roskilde, Pernille Tranberg, der er dataetisk rådgiver, Digital Identitet, og medstifter af tænkehandletanken DataEthics.eu samt KS-formand Per Lindegaard Hjorth. Jacob Søby Bang fra Strategize, som KS-medlemmerne blandt andet kender fra KS-dagene i København og Aarhus, er moderator.
I juni-nummeret af KOM magasinet, der udkommer sidst i næste uge, kan du blandt andet læse et interview med Pernille Tranberg om dataetik.