20. januar 2016

Minister genopliver tanken om en national strategi for fremmedsprog

Efter 15 års ørkenvandring. Efter nedlukning af uddannelses- og forskningsmiljøer og afvikling af fremmedsprog. Efter rapporter, konferencer og møder, tager uddannelses- og forskningsministeren ordene i sin mund: ”Vi skal have en national strategi for fremmedsprog”.

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen vil ikke se stille til, mens Københavns Universitet lukker for optaget ved 13 sproguddannelser ved dette års studieoptag, skriver Politiken i dag.
- I min verden er fagene vigtige, fordi de skaber sprog- og kulturforståelse. At have folk med en kompetence inden for sprogområdet er vigtigt, ikke mindst for Danmark, der har en lille og åben økonomi, og som ønsker at være en global spiller, siger ministeren til avisen.
Inden studieoptaget til næste år vil han derfor have en national sprogstrategi, der kortlægger, hvilke sprogkompetencer, der er vigtige i Danmark, og som universiteterne bør satse på.
Dårligt er ordene udtalt før kritikken hagler ned over ministeren: Følger der penge med? Skal vi kun have forskningsmiljøer? Tæller dannelse ikke med?
Ministeren udtaler, at det vil tage et år at udvikle strategien og at den skal basere sig på erhvervslivets og Danmarks udenrigspolitiske interesser.
- Selvfølgelig skal den det og Kommunikation og Sprog vil sammen med en række andre vigtige aktører komme med forslag til indholdet i en strategi. Det vigtige lige nu er, at der er truffet en politisk beslutning og at arbejdet kommer i gang. En national strategi for fremmedsprog er en vindersag. Esben Lunde Larsen skal have tak fordi han har grebet bolden og dribler videre, siger KS-formand Per Lindegaard Hjorth.