28. marts 2016

Minimumskarakterer skal ikke gælde kvote 2

Minimumskarakterer skal ikke gælde kvote 2

Et minimumskrav på 6 fra gymnasietiden ser ud til at blive en realitet for nye studerende, der skal optages på kvote 1 på Københavns Universitet.
Dermed bliver KU det første universitet, der benytter sig af de allerede eksisterende muligheder for at indføre et minimumskarakterkrav på optaget. Et nyt lovforslag vil samtidig gøre det muligt at undtage kvote 2-ansøgere fra kravet om et gennemsnit på 6.
Læs mere her
Kilde: Universitetsavisen.dk

Jobcenter Aalborg og AAU vil sænke ledigheden for dimittender
Et nyt samarbejde mellem Jobcenter Aalborg og Karrierecentret på Aalborg Universitet skal sikre, at de studerende søger arbejde allerede inden endt uddannelse. Jobcentret var derfor for første gang til stede på Karrieremessen i uge 10 for at fortælle de studerende og ledige om de muligheder, jobcentret tilbyder.
Læs mere her
Kilde: Aalborg Universitet

Stort frafald på universitetsuddannelser
48 uddannelser har et frafald på 25 procent eller mere, og på en håndfuld af dem forsvinder op mod hver anden studerende, inden det første studieår er slut.
Læs mere her
Kilde: Politiken.dk

Er underviserne klar til online-bedømmelser?
I USA har ratemyprofessor.com afstedkommet alt fra en underviser, som sagde sit job op på grund af presset fra bedømmelserne til populære youtube-videoer, hvor professorer læser uddrag af deres sjove, underlige eller positive bedømmelser op.
Læs mere her
Kilde: Universitetsavisen