21. juni 2017

Målrettet indsats gav drømmejobbet i Nordjylland

Karina Højgård, marketingdirektør i ITW Engineered Polymers, og Rune Stendorf Sørensen kort efter, at Runes ansættelseskontrakt blev underskrevet.

”Praktik er en kæmpe fordel, fordi man allerede har vist sine kompetencer”.

Sådan siger Rune Stendorf Sørensen, som lykkedes med at få et fast job meget hurtigt efter han blev færdig med studierne på Aalborg Universitet i International Virksomhedskommunikation med engelsk og speciale i organisation/ledelse.

Allerede da Rune skrev bacheloropgave havde han kontakt med virksomheden ITW Engineered Polymers i Aalborg. Virksomheden producerer højstyrkecement og er blandt andet underleverandør af dele til havvindmølleparker.

”Det er interessant, fordi det er et nicheprodukt, som er sjovt at markedsføre,” siger Rune, der arbejder i virksomhedens marketingafdeling. Efter at have fået et vist kendskab til virksomheden i forbindelse med sin BA, fik Rune mulighed for at komme i praktik i fire måneder på 9. semester.

”Efterfølgende talte vi lidt om at jeg kunne fortsætte i et studiejob. Der var desværre ikke noget lige på det tidspunkt, men jeg fortsatte med at holde kontakt med virksomheden mens jeg gjorde studierne færdige. Og to måneder efter var der en projektansættelse, som blev forlænget et par gange og fra 1. april i år har jeg været fastansat.”

”Det har været en stor fordel at have været i praktik, for jeg har kunnet mærke, at der var en tillid til at jeg kunne løse opgaven,” siger Rune, der er vokset op i Aalborg og derfor gerne ville blive i byen.

”Det gav udslaget for mig, at jeg fortsatte med at holde kontakten til ITW, som jeg besøgte flere gange, mens jeg gjorde studiet færdigt. Jeg er sikker på, at det var medvirkende til, at de kom i tanker om mig, da der kom en specifik opgave, som passede til mig. For mig har praktik været en kæmpe fordel. Men man skal følge op på det,” slutter Rune.