13. januar 2016

Løntilskud, praktik og ulønnet arbejde – 5 ting du bør vide

Er det en god idé at tage ulønnet arbejde for at få fodfæste på arbejdsmarkedet, hvad enten det er efter afsluttet uddannelse eller i forbindelse med ledighed? Her er 5 ting, du bør overveje, inden du springer ud i ulønnet arbejde.

Det kan være svært at bryde igennem på arbejdsmarkedet, særligt hvis man er nyuddannet eller gerne vil skifte branche. Der er en række ordninger man kan gribe fat i, hvis man gerne vil etablere sig: erhvervspraktik, løntilskud, Innobooster, freelancestillinger og andet. Men er det overhovedet en god idé at tage den slags ulønnede stillinger? Kommunikation og Sprog giver dig her et overblik over de tanker du bør gøre dig, inden du springer ud i det ulønnede arbejde.

1. Sæt dig ind i krav, muligheder samt lovgivning i forhold til de enkelte ordninger. Det gælder både for dig selv (hvilke ordninger har du krav på, hvordan søger du, hvor er du i dit ledighedsforløb?) og for virksomheden (hvilke vilkår må de ansætte dig på, har de tidligere haft praktikanter, hvordan er deres økonomiske situation?). Hvis du er i tvivl eller har spørgsmål, kan du altid kontakte din A-kasse eller jobcenter.

2. Sæt mål for processen. Hvad er det for en type job du gerne vil ud i, hvad er det for kompetencer du ønsker at opnå, og hvordan ønsker du at få dem? Måske du gerne vil have erfaring med en bestemt opgave, eller få et indblik i en bestemt branche. Inden du overhovedet går i gang med at søge praktik eller løntilskud, bør du overveje hvad du ønsker at opnå. Og sørge for, at det er erfaringer du kan få i din kommende ansættelse.

3. Stil krav allerede fra starten. Det kan være en hjælp for både dig og virksomheden, hvis du allerede fra jeres første samtaler finder ud af, om der er overensstemmelse mellem dine og virksomhedens ønsker. Hvis dit mål er at få en fastansættelse efter dit forløb, så bør du gøre det klart fra starten. Hvis dit mål er at skabe dig et relevant netværk, eller få erfaring med bestemte opgaver, bør du også nævne det. Det garanterer at der er klare rammer for ansættelsen, og at de kan tilrettelægge dit forløb bedst muligt.

4. Stop ikke din jobsøgning. Selv om det kan føles som en ansættelse at sidde i denne type job, og selv om du laver den samme mængde eller type arbejde som dine kolleger, er det vigtigt ikke at betragte det som en normal stilling. Du genoptjener ikke dagpengeret, har ikke den samme sikkerhed som dine kolleger, og er ikke fritaget fra at søge ordinær ansættelse af din A-kasse. Modsat kan du bruge det aktivt i din jobsøgning: Virksomheder reagerer ofte positivt over for ansøgere, der allerede er i job.

5. Imponer, men kend dine begrænsninger. Du vil gerne gøre så godt et indtryk som muligt på virksomheden for at bevise over for dem, at du ville være en ansættelse værd. Men du bør samtidig ikke stresse dig selv unødigt – det kan være tidskrævende både at arbejde fuldtid og være fuldtidsjobsøgende. Diskuter med din arbejdsplads hvis du skal have tid til jobsøgning, eller hvis du gerne vil bruge tid på andre aktiviteter der kunne skaffe dig et arbejde, som for eksempel netværksmøder.