Offentligt ansat:

Lønstigninger i 2023

/files/assets/news/francesco-gallarotti-ruqhpukrn7c-unsplash-(1).jpg
21. marts 2023
Af Jette Snoer

Lønnen i stat og kommuner stiger med den 1. april. I regionerne kommer reguleringen 1. oktober.

Når lønningerne i den offentlige sektor stiger, er der forskel på stigningerne i staten, kommunerne og regionerne. Det skyldes blandt andet, at de generelle lønstigninger, der er aftalt ved overenskomstforhandlingerne i 2021, er forskellige på de tre områder.

I staten stiger lønnen pr. 1. april 2023 med 1,58 %. Er du ansat i staten og har en løn på 40.000 kr. om måneden, så stiger din løn altså ca. med 630 kr. pr. måned.

Er du ansat i en kommune er lønstigningen på 0,29 %. På løntrin 8 svarer det til en månedlig lønstigning på ca. 115 kr. pr. måned.

Hvis du er ansat i en region, steg din løn 1. januar 2023 med 0,75 %.

Reguleringerne i staten, regioner og kommuner følges ikke altid ad, men næste regulering sker samtidigt 1. oktober 2023 for både stat, regioner og kommuner.

Du kan se de opdaterede lønninger pr. 1. april 2023 på vores hjemmeside lige i starten af april måned.

Foto Fransesco Gallarotti

CV og ansøgning

3 måder, du kan bruge ChatGPT til din jobsøgning

Har du overblik over alle de forskellige måder, du kan bruge ChatGPT i din jobsøgning? Hvis ikke, så får du her 3 måder, du måske ikke lige havde overvejet, med konkret vejledning i, hvordan du gør. Du kan for eksempel bruge den som sparringspartner inden en jobsamtale.

Sprog

Sprognævn dropper nyt komma

Efter 30 år opgiver Dansk Sprognævn at få danskerne til at elske nyt komma og vil ikke længere anbefale det frem for grammatisk komma i Retskrivningsordbogen.

KS

Netværksfacilitatorer i KS mødes i netværk

Nyt netværk for netværksfacilitatorer skal give ny inspiration, mulighed for at videndele med andre og sparring på din rolle som frivillig netværksfacilitator.

Edit page