Offentligt ansat:

Lønstigninger i 2023

/files/assets/news/francesco-gallarotti-ruqhpukrn7c-unsplash-(1).jpg
21. marts 2023
Af Jette Snoer

Lønnen i stat og kommuner stiger med den 1. april. I regionerne kommer reguleringen 1. oktober.

Når lønningerne i den offentlige sektor stiger, er der forskel på stigningerne i staten, kommunerne og regionerne. Det skyldes blandt andet, at de generelle lønstigninger, der er aftalt ved overenskomstforhandlingerne i 2021, er forskellige på de tre områder.

I staten stiger lønnen pr. 1. april 2023 med 1,58 %. Er du ansat i staten og har en løn på 40.000 kr. om måneden, så stiger din løn altså ca. med 630 kr. pr. måned.

Er du ansat i en kommune er lønstigningen på 0,29 %. På løntrin 8 svarer det til en månedlig lønstigning på ca. 115 kr. pr. måned.

Hvis du er ansat i en region, steg din løn 1. januar 2023 med 0,75 %.

Reguleringerne i staten, regioner og kommuner følges ikke altid ad, men næste regulering sker samtidigt 1. oktober 2023 for både stat, regioner og kommuner.

Du kan se de opdaterede lønninger pr. 1. april 2023 på vores hjemmeside lige i starten af april måned.

Foto Fransesco Gallarotti

Job og karriere

Skal vi arbejde mere eller skal vi arbejde smartere?

Vi skal ikke hylde at hente børn sent eller at arbejde til sent. Vi skal heller ikke hylde at hente tidligt. Det er ikke alle, der har mulighed for det. Vi skal derimod hylde et arbejdsmarked og en arbejdsplads, hvor der er plads til fleksibilitet og til at arbejde smartere.

KS

Socialdemokraterne har glemt noget vigtigt

I et åbent brev til fremtrædende socialdemokrater minder Akademikerne om de højtuddannedes bidrag til det danske samfund. ”Der er grund til at huske socialdemokraterne på den værdi, akademiske medarbejdere bidrager med, samt betydningen af et højt uddannelsesniveau og nem adgang til uddannelse i det danske samfund,” siger Cathrine Holm-Nielsen.

Kunstig intelligens

Fire roller: Her kan AI bidrage til intern kommunikation

Introduktionen af nye generative AI-værktøjer kan over tid ændre den interne kommunikation radikalt, mener Jonas Bladt Hansen (billedet), der er rådgiver i intern kommunikation. Han peger selv på fire forskellige roller, hvor AI kan gøre den interne kommunikation hurtigere, bedre og endda mere inkluderende.

Edit page