Offentligt ansat:

Lønstigninger i 2023

/files/assets/news/francesco-gallarotti-ruqhpukrn7c-unsplash-(1).jpg
21. marts 2023
Af Jette Snoer

Lønnen i stat og kommuner stiger med den 1. april. I regionerne kommer reguleringen 1. oktober.

Når lønningerne i den offentlige sektor stiger, er der forskel på stigningerne i staten, kommunerne og regionerne. Det skyldes blandt andet, at de generelle lønstigninger, der er aftalt ved overenskomstforhandlingerne i 2021, er forskellige på de tre områder.

I staten stiger lønnen pr. 1. april 2023 med 1,58 %. Er du ansat i staten og har en løn på 40.000 kr. om måneden, så stiger din løn altså ca. med 630 kr. pr. måned.

Er du ansat i en kommune er lønstigningen på 0,29 %. På løntrin 8 svarer det til en månedlig lønstigning på ca. 115 kr. pr. måned.

Hvis du er ansat i en region, steg din løn 1. januar 2023 med 0,75 %.

Reguleringerne i staten, regioner og kommuner følges ikke altid ad, men næste regulering sker samtidigt 1. oktober 2023 for både stat, regioner og kommuner.

Du kan se de opdaterede lønninger pr. 1. april 2023 på vores hjemmeside lige i starten af april måned.

Foto Fransesco Gallarotti

Kommunikation

Bestyrelsen for DM Kommunikation er nu på plads

De ni medlemmer af bestyrelsen for DM Kommunikation, der bliver en realitet, når KS fusionerer med DM 1. november, er nu udpeget. Der er seks tidligere medlemmer af KS’ hovedbestyrelse og tre medlemmer er udpeget af DM. KS’ forperson Cathrine Holm-Nielsen bliver forperson for en fagligt stærk sektorbestyrelse med bred repræsentation, siger hun.

KS

Ekstra penge på din pensionsopsparing i PFA Pension

Hvis du har KundeKapital på din ordning i PFA, så har du fået ekstra penge ind på din pensionsopsparing den 1. april 2024.

Kommunikation

HA Kom overlever

CBS lukker ikke fem HA-uddannelser, som de havde varslet. De lukker tre og to bevares, heriblandt HA Kom. Det er glædelige nyheder. Flere uddannelser skal dog igennem en omfattende revision i forbindelse med kandidatreformen. Det meddeler CBS.

Edit page