24. maj 2016

KS Studielegater 2016 uddelt

Kommunikation og Sprog har nu uddelt 5 studielegatportioner à kr. 10,000,- hver til fem heldige medlemmer. I alt modtog KS 170 ansøgninger fra studerende på de uddannelsesinstitutioner, vi dækker.

De 170 ansøgninger er det højeste antal ansøgninger vi har modtaget, så lysten til at rejse udenlands og studere eller være i praktik fejler ingenting.

Vi ønsker de heldige modtagere et godt udlandsophold. Vi ønsker ligeledes de øvrige ansøgere held og lykke med deres indsats for at få finansieret deres studie- eller praktikophold i udlandet. Et godt sted at søge er LegatNet, www.legatnet.dk
Modtagerne af KS studielegater 2016 er:

Teresa Geertsen læser lingvistik på Københavns Universitet og skal på studieophold på University of Victoria i Canada. Teresa skriver blandt andet: ”I den danske sprogteknologiske udvikling går det markant langsommere end i mange andre lande. Eksempelvis har vi ikke dansk talegenkendelse på vores telefoner som der findes på engelsk, vores oversættelsesmaskiner virker langsommere og  mindre nøjagtigt, og vi har ikke fremstillet godt fungerende syntetisk tale til daglig brug.”

Kaja Eriksen læser international virksomhedskommunikation med engelsk, IT og webkommunikation på Syddansk Universitet i Kolding. Kaja skal til University of North Florida i USA. Kaja skriver blandt andet: ”Her kan jeg få lov til at fordybe mig i sproget, samtidigt med at jeg får et internationalt perspektiv. Jeg har altid interesseret mig for kommunikation, især webkommunikation. I et studiejob har jeg udviklet mine kompetencer inden for kommunikation og marketing ved at deltage i planlægning af kampagner og udvikling af websteder.”

Maria-Louise Dueholm Mortensen. Maria-Louise er cand.ling.merc.-studerende i Corporate Communication på Aarhus BSS, Aarhus Universitet. Maria-Louise skal til Harvard University i Boston, USA. Maria-Louise skal læse Social Media Strategy, som beskæftiger sig med marketing på sociale medier. Maria-Louise skriver blandt andet: ”Min baggrund for at søge marketingfag er, at kommunikation og marketing, i min optik, unægtelig hænger meget tæt sammen. Det kan også styrke min evne til at samarbejde med kolleger på tværs af arbejdsområder inden for såvel kommunikations- som marketingfunktioner samt andre organisatoriske områder relateret til f.eks. virksomhedsledelse.”

Anne-Sophie Fioritto Thomsen. Anne-Sophie læser international virksomhedskommunikation på Syddansk Universitet. Anne-Sophie skal i praktik hos VisitDenmark i New York. Anne-Sophie skriver blandt andet: ”Praktikpladsen hos VisitDenmark giver mig en enestående indsigt i turismebranchen og er samtidig en fantastisk mulighed for at prøve kræfter med både online marketingkampagner og udvikling af indhold til nyhedsbreve, hjemmesider og sociale medier. Derudover vil mine arbejdsopgaver indebære at hjælpe med organiseringen af pressebesøg for amerikanske journalister samt at registrere og rapportere medieomtale. En uddybet forståelse af mange aspekter inden for PR- og kommunikationsbranchen.”

Laura Deichmann. Laura læser International Business Communication/Multicultural Communication in Organizations på CBS. Laura skal i praktik I FNs kommunikationsafdeling I FN I Geneve (Communications and Events), i ITC – International Trade Center.  Laura skriver blandt andet: ”Mine arbejdsopgaver i ITC vil blandt andet omfatte udarbejdelse af artikler, som vil berøre international handel og udviklingen af denne i u-lande. Jeg vil i denne forbindelse få ansvaret for at publicere disse på ITCs diverse digitale kommunikationskanaler.”