11. december 2013

KS-formand i ilden på journalisten.dk

- Jeg kunne godt tænke mig, at folk undersøgte tingene lidt bedre, før man sagde noget.
KS-formand Per Lindegaard Hjorth går til biddet på journalisten.dk, hvor debatten om fusionen mellem KS og DJ efter lang tids stilhed, nu raser.

- Blandt andet med fordomme og forkerte forestillinger om, hvad KS’erne er for en størrelse, siger KS-formand Per Lindegaard Hjorth, der ikke synes DJ’erne undersøger tingene ordentligt, inden de når til deres konklusioner.

Per Lindegaard Hjorth siger til journalisten.dk: - Der er følelser på spil, og så kommer der ting frem. Som formand for nogle højtuddannede medlemmer kan jeg godt tænke, at folk skulle undersøge tingene lidt bedre, før man sagde noget – for eksempel når man beskylder os for at være en gul fagforening. Det er at gå over stregen. Vi er medlem af en hovedorganisation med samtlige medlemmer, og det er gule fagforeninger ikke.

Nogle af DJ-debattørerne nedgør KS-medlemmer, der for eksempel arbejder som korrespondenter og direktionssekretærer. Debatten handler i det hele taget meget om jobtitler. For eksempel er der blevet spurgt, hvad DJ-medlemmer har til fælles med advokatsekretærer, talent attraction specialister, marketingsassistenter og erhvervssprogligt administrative medarbejdere.
- Jeg vil gerne understrege, at vores medlemmer ikke er HK’ere. Der er blevet skrevet om korrespondenter og direktionssekretærer. Det er højt værdsatte medarbejdere i virksomheder, og de har en gennemsnitsløn på 45.000 kroner om måneden, replicerer Per Lindegaard Hjorth på journalisten.dk.

Per Lindegaard Hjorth er ikke utilfreds med, at debatten kommer nu:
- Der er god tid til at tage debatten og til at lære hinanden bedre at kende og det mener jeg er en fordel. Nu har vi mulighed for at lytte til alle og i det videre forløb arbejde i forhold til både de betænkeligheder og de muligheder som debatten bringer frem, siger Per Lindegaard Hjorth.
Læs interviewet med Per Lindegaard Hjorth, følg debatten blandt journalisterne og se formandens svar her:

KS-formand til kritikere: Undersøg tingene bedre

KS-formand: Vi kender alt for lidt til hinanden