1. november 2015

KS-formand beklager fotofadæse

KS’ Facebookside blev deaktiveret fredag 30. oktober. Det samme gælder KS’ profil på Instagram. Årsagen er, at KS har brugt fotos uden at indhente tilladelse fra fotograferne. KS er nu i gang med at undersøge problemets omfang på alle sine medieplatforme.

-    Vi beklager fejlen. Det er ikke KS’ politik at krænke nogens ophavsret til billeder på de sociale medier, hverken bagud- eller fremadrettet. Derfor vil siden være lukket, indtil vi har tjekket alle billeder på den og bragt de ophavsretlige forhold i orden. Af samme grund vil også vores Instagram-side være lukket, og vi er i gang med at undersøge problemets omfang på alle vores platforme, så vi kan rydde op og ikke fortsætter med at risikere at krænke nogens rettigheder, siger KS-formand Per Lindegaard Hjorth.

-    Jeg vil gerne understrege, at det er en vigtig sag for KS og for mig. Vi kæmper hver dag for medlemmers rettigheder og nu har vi en sag, hvor vi som fagforening krænker nogens rettigheder. Det er fuldstændig uacceptabelt og slet ikke godt nok, siger han.

KS er i gang med at gennemgå alle vores sociale medier og vil kontakte de personer, hvis rettigheder er blevet krænket. Men vi ved endnu ikke, hvor mange fotos det drejer sig om. Der er typisk tale om sjove billeder fundet på nettet og på sociale medier – for eksempel et billede af et vejskilt, der viser til ”Håbetsvej”. På samme pæl er tilføjet et andet skilt, hvor der står ”Blind vej”.

-    Det klart at procedurerne angående billedbrug på vores sociale medier internt skal strammes op. Det er allerede indskærpet over for de medarbejdere der arbejder med Facebook, siger formanden.

Læs også:

Journalisten.dk: KS lukker sin facebookside efter fotofadæse

KS’ hjemmeside 30. oktober, inkl. kommentarer: KS lukker sin Facebookside midlertidigt