25. februar 2020

KS-dagene i de brølende 20’ere

/files/assets/news/ks-dagen-lille.jpg

Vi har brugt overgangen til et nyt årti som en anledning til at se på designet af KS-dagene. En gruppe medlemmer og vores ekspertpanel har svaret på, hvad de mener der er det definerende for kommunikatører og sprogfolk på vej ind i de brølende 20’ere. I får alle glæde af deres svar på KS-dagene i København og Aarhus.

Hvordan bliver en KS-dag til? Vi har lavet KS-dage siden 2013. Da vi skulle i gang med den 8. version stod vi overfor en overvejelse, for hvordan ser man på et velkendt koncept med nye øjne? Hvordan arbejder man med fornyelse, når det egentlig kører udmærket?

Vi har brugt overgangen til et nyt årti som en anledning til at se på designet af KS-dagene. Vi ville gerne undersøge, hvad der er det definerende for kommunikatører og sprogfolk på vej ind i de brølende 20’ere. 

Vi udvikler i fællesskab
Vi startede med at henvende os til de af jer, som har været med til KS-dagene de sidste par år. Vi spurgte: "Hvis vi skulle lave ti bud for kommunikatører, hvad ville dine bud være?" Der var mange af jer, som havde lyst til at lege med og vi vil benytte anledningen til at takke for en svarprocent på den pæne side af 15%.

Hvad siger medlemmerne? 
Ud af en pulje på over 100 bud, har vi plukket nedenstående tre bud som eksempler på jeres input. De rangerer fra det kernefaglige: "Fokus på målgruppe, medievalg, prioritering (vinkling), blik for modtagerorienteret kommunikation og sproglig lethed", til det værdiskabende: "Vis og registrer dit eget værd - Tag mandater, fortæl hvad der sker, hvis ikke vi kommunikatører er professionelle" over det organisatoriske og strategiske: "Vis ledelsen du er eksperten, de skal gå til, når kommunikation spiller en rolle i deres arbejde". De tre medlemsbud udgør tilsammen et godt eksempel på spændvidden i jeres tilbagemeldinger.  

Hvad siger eksperterne?
I KS har vi et ekspertpanel bestående af forskere og ledende fagpersoner inden for feltet. Vi satte dem i stævne og bad dem om at forholde sig til jeres input og koge over 100 bud ned til cirka 10, som vi kunne lade være omdrejningspunktet for KS-dagen og i KS daglige arbejde med medlemmernes faglighed. De endte på 14. Her er en smagsprøve på et par af dem. De spænder fra organisations- og forretningsforståelse "Kend forretningen", til fagligt overskud og nysgerrighed "Leg med dit fag" til en vis hverdagspragmatisme: "Smid overflødig kommunikation og kanaler væk, før du opfinder nye".

På KS-dagen samler vi ekspertpanelets bud i temaer, så du som deltager bliver præsenteret for den fulde pakke. Samtidig har vi taget et af jeres bud til os: "Kommuniker altid i øjenhøjde med dine modtagere. Spørg dem gerne til råds med jævne mellemrum" og vi håber på, at I har lyst til at diskutere og udfordre de bud vi er nået frem til på KS-dagene.

Hvor og hvornår?
KS-dagene afholdes 29. april i Aarhus og 6. maj i København og du melder dig til lige her

Edit page