13. april 2016

Kommunikationsfolk er de nye digitale entreprenører

- Vores kommunikationsmedarbejdere er blevet vores nye digitale entreprenører, som arbejder med hvordan digitaliseringen kan optages og bruges i vores øjemed, for eksempel i vores målsætning om at være en lokal demokratisk dynamo. Citat: Pernille Schaltz, chef for Herning Bibliotekerne.
- Digitaliseringen starter i marketing og kommunikation og skal indopereres som virksomhedens dna. Citat: Thomas Kolster, chef for digital marketing i Danfoss.

Hvis der sad nogen af tilhørerne på KS Dagen 2016 – Aarhus, som løb af stabelen tirsdag i denne uge, og var i tvivl om, hvad digitaliseringen kommer til at betyde for vores branche, så kan de ikke have været i tvivl, da dagen sluttede: Kommunikations- og marketingfolk er nøglemedarbejdere for digitaliseringen i såvel private som offentlige virksomheder. 

Som vores vært Jacob Søby Bang fra Strategize sagde det, så tog dagen tråden op fra sidste års KS-dag, som handlede om, hvordan kommunikations- og marketingfolk skaber værdi for deres virksomheder. Digitaliseringen er nemlig i høj grad forretningsstrategisk.

Vi hørte ikke bare om digitalisering på bibliotekerne og hos Danfoss. Vi hørte også om det hos Moesgaard Museum, Danmarks Naturfredningsforening, det landsdækkende initiativ Open Data Data DK og fra Geomatic. Og så hørte vi om det fra hinanden, for de 140 deltagere arbejdede også i workshops i løbet af dagen.

- Med jeres kendskab har kommunikationsfolk potentialet til at skabe den digitale forandring?, spurgte Jacob Søby Bang.
Og svaret fra Vibeke Lyngse, der er direktør i Danmarks Naturfredningsforening var: - I højeste grad. Hvis ikke vi kan formidle, ligegyldig om det er produkter eller holdning, kommer vi ikke ud af stedet og kommunikationsfolk skal være skarpe til at kombinere kommunikation med forretningens konkrete mål.

Der var en livlig trafik på Twitter i løbet af dagen. Gå ind på #ksdagen, så kan du se kommentarer og spørgsmål.

Vi samler alle hovedpointerne fra dagen op og sender dem ud til deltagerne og der kommer også video, billeder og så videre op på ksdagen.dk.