Kom blændende fra start med motivationen i din ansøgning

/files/assets/news/motivation.jpg
23. februar 2023
Af Bitten Kjærgaard

Start din ansøgning med at beskrive, hvorfor den virksomhed du søger job i er spændende. Der er nemlig en masse energi i den form for motivation. Energi skaber billeder om handling og dynamik, og det er en god måde at komme fra start, når du skriver din ansøgning.

At vise sin motivation for et job er en af de vigtigste ingredienser, når du skal sammensætte en god og målrettet ansøgning, men der kan være forskellige former for motivation for at søge et job. Det kan måske være, fordi du synes at virksomheden er spændende, eller det kan være fordi du kan se, at du selv vil få et godt udbytte af at få jobbet.

Det er en vigtig faktor for en arbejdsplads, at medarbejderne er motiveret for jobbet. Derfor anbefaler vi altid her i KS, at man starter sin ansøgning med at beskrive, hvorfor virksomheden er spændende, og ikke hvad man selv får ud af det. Det fungerer godt som indledning, fordi der en masse energi i den form for motivation. Energi skaber billeder om handling og dynamik, og det er en god måde at komme fra start.

Pas på fælden

Selvom der kan være en masse grunde til den indre motivation for jobbet – altså hvad man selv som person får ud af det, så er det altså ikke det, man skal begynde med.

Ikke fordi det ikke er vigtigt for en arbejdsgiver, at du får udviklet dine kompetencer i jobbet, så er det til en start og som den første præsentation af dig selv, mere appetitvækkende at få fortalt hvorfor du søger hos lige præcis dem.

Her skal du tale ind i deres mission som virksomhed. Hvorfor er den vigtig? Der er stor forskel på at skulle arbejde med kommunikation hos Socialforvaltningen, Ibis og 3 mobil. De har hver især deres egen mission og mål – og det skal du tale ind i. Ikke nok med, at det viser din motivation, så viser det også, at du har forstået dem og deres forretning. Hvis jobbet er et mindre projekt inden for virksomheden, er det selvfølgelig vigtigt at skrive sig ind i det også. Man kan sagtens lave tragten, så man både favner virksomhedens og dens plads i verden eller eventuelt bare markedet, selve forretningen og så de konkrete arbejdsopgaver. Så viser man også, at man har forståelse for, hvordan forretningen hænger sammen på flere niveauer.

Undgå formelle indledninger, der dræber energien

Når du indleder med din motivation, skal du rent skriftligt bare gå direkte på. Der er ingen grund til at indlede med sætninger som: ’Jeg søger hermed jobbet som…’. Det står stærkest, hvis du går lige til sagen ’Socialforvaltningens mission/projekt om…’ eller ’ jeg søger jobbet hos Socialforvaltningen fordi…’. Du kan også starte med at sætte ’problematikken’ i en bredere samfundsmæssig kontekst og derefter snævre ind.

Starter du din ansøgning med din motivation, skaber du også en rød tråd, og der bliver en naturlig overgang til resten af ansøgningen, hvor du fortæller, hvordan du så vil byde ind i forhold til denne mission. Altså hvordan vil du løse/arbejde med opgaverne, så de bidrager til forretningen.

Det vil være mærkeligt, hvis en arbejdsgiver ikke gerne vil møde dig og høre mere efter at have fået serveret sådan en ansøgning.

KS

Frivilligdagen 2023: Kommunikationsfolket i en verden fuld af opgaver

Mere end 40 frivillige fra alle dele af KS dukkede op til en dag fuld af oplæg, workshops og networking til Frivilligdagen den 18. marts 2023. Se billeder fra og hør om de frivilliges dag i artiklen her.

KS

KS Prisen 2023: Når frivillige kræfter gør en forskel for K-branchen

Kommunikation og Sprog uddeler hvert år KS Prisen til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats for at synliggøre KS eller KS’ernes faglighed. I år går prisen til en flok KS’ere, der har gjort noget særligt for kommunikationsfolk, der arbejder alene i deres organisation.

CV og ansøgning

Arbejdspladskultur er vigtigt: Sådan finder du ud af om den passer til dig

KS Karrierekonsulenter kommer her med 5 bud på, hvad du kan spørge om til jobsamtalen for at få indblik i arbejdspladskulturen. At trives i et job er nemlig andet og mere end blot at have fede arbejdsopgaver. Kulturen og arbejdsmiljøet på arbejdspladsen kan have stor betydning for, hvor glad man er for at gå på arbejde og ikke mindst, hvor godt man lykkes i arbejdet.

Edit page