Karrierevejlederens blog

Kan du finde balancen mellem høj kvalitet og stor produktion?

/files/assets/news/Bitten-hoj.jpg
25. maj 2023
Af Bitten Kjærgaard

Høje standarder er en del af enhver kommunikatørs hverdag, og det skyldes blandt andet, at kommunikatørers arbejde ofte er synligt for alle og enhver. Udfordringen ved en høj standard, er imidlertid, at det kan være svært at balancere høj kvalitet og høje forventninger med det faktum, at man skal producere og levere en hel del.

Når man taler om perfektionisme, kan det ofte få en negativ ladning, fordi det forbindes med ønsket om at undgå fejl og fiasko. For nogen i sådan en grad, at man risikerer at udvikle stress og en følelse af utilstrækkelighed.

At ville præstere godt kan også være et tegn på høje ambitioner og har selvfølgelig også en positiv side.

På den ene side kan det motivere dig til at opnå høje standarder og at yde dit bedste. På den anden side kan det også føre til overdreven selvkritik og en tendens til at udsætte opgaver på grund af frygt for at fejle.

Perfektionisme kan være en udfordring, men ved at identificere dine tendenser, sætte realistiske mål og fokusere på processen, kan du håndtere det og opnå succes på arbejdet uden at føle dig overvældet.

Her er nogle overvejelser, du kan gøre dig, hvis du gerne vil være bedre til at finde balancen mellem kvalitet og mængden af opgaver:

Accepter, at perfektion ikke eksisterer

En af de vigtigste ting er at forstå, at perfektion ikke eksisterer. Ingen er perfekte, intet arbejdet laves perfekt og fejl og fejltagelser er en naturlig del af enhver proces. Hvis man, som mange af vores medlemmer, har et job, hvor man skal skrive meget og levere indhold til forskellige platforme, bliver man nødt til at få noget ud over rampen. Man kan stræbe efter, at det man sender ud i æteren, er fejlfrit og følger tone og voice, men ikke alt kan være fuldstændig genialt. INGEN leverer perfekte resultater hele tiden. Faktisk siger man, at 70% af de flestes arbejde er fint og i orden, 20% er decideret ringe og kun 10% vil være fantastisk. Hvis det nu er generelt for alle, kan det måske hjælpe til bevidstheden om, at det man laver, er godt nok.

Identificer dine perfektionistiske tendenser

Det første skridt til at håndtere perfektionisme er at identificere, hvordan det påvirker dit arbejde og trivsel. Spørg dig selv, om du bruger for meget tid på at kontrollere og ændre dit arbejde, om du ofte udsætter opgaver på grund af frygt for at fejle, eller om du er meget selvkritisk og aldrig føler, at dit arbejde er godt nok. Hvis du kan genkende disse tendenser, kan du begynde at arbejde med dem.

Fokus på processen, ikke kun resultatet

Perfektionisme kan få os til at være så fokuseret på det endelige resultat, at vi mister oplevelsen af processen og de små succeser undervejs. Fokus på processen og trinene hen imod målet kan hjælpe med at reducere stress og øge motivationen. Prøv at sætte pris på de små fremskridt, du gør undervejs, og lær af eventuelle fejltagelser.

Træn beslutningstagning

Øv dig i at træffe beslutninger hurtigere, selvom du ikke har al information eller alle detaljer. Dette vil hjælpe dig med at blive mere selvsikker og fleksibel i dit arbejde og kan forhindre beslutningslammelse.

Søg feedback

Vær åben over for konstruktiv kritik og feedback fra kolleger og ledere. Dette vil hjælpe dig med at få en mere realistisk vurdering af dine præstationer og hjælpe dig med at forstå, hvor du kan forbedre dig.

Foto Mikal Schlosser

Kommunikation

Vi skal organisere os med teknologien - ikke på baggrund af den

Hvis ny teknologi ikke skal blive en hindring for et bæredygtigt arbejdsliv, bliver man nødt til at organisere sig med teknologien og ikke på baggrund af den, mener co-founder af IIH Nordic, der de seneste år har høstet mange roser, når det handler om work-life-balance.

KS mener

Teknologien skal bruges til at opnå det, vi drømmer om i arbejdslivet 4.0

Nu skal vi finde svarene på, hvordan vi bedst håndterer den 4. industrielle revolution. Dér, hvor teknologien ikke bare er en fast bestanddel af vores måde at arbejde og løse vores opgaver på, men hjælper os med at udforme og omstrukturere hele vores arbejdsliv, skriver KS forperson Cathrine Holm-Nielsen i denne kommentar om teknologien og det bæredygtige arbejdsliv i fremtiden.

Kommunikation

Gik du glip af K-Spejlet?

Hvis du gik glip af live-udsendelsen ’K-Spejlet’, som KS sendte tirsdag, har du mulighed for at se en optagelse af programmet når det passer dig. Linket er nederst i denne artikel.

Edit page