13. december 2021

Kære alle offentligt ansatte KS’ere

/files/assets/news/88a8170-1-credits.jpg

For mig personligt er det ikke bare 2021, der er ved at slutte. Det samme gælder min tid som formand i KS. 12 spændende og meget givende år er gået, og i de år er det offentlige område et af dem, der har udviklet sig allermest. Det skriver KS-formand Per Lindegaard Hjorth i årets sidste nyhedsbrev særligt til offentligt ansatte KS'ere.

Det er tid til at se tilbage på det år, der er gået, og det har igen været et år, der skiller sig ud på mange måder, mest af alt fordi det ikke gik, som vi håbede, da året begyndte. Vi har fået vaccinerne, og de gør en stor forskel, men corona sætter fortsat præg på vores liv.
For mig personligt er det ikke bare 2021, der er ved at slutte. Det samme gælder min tid som formand i KS. 12 spændende og meget givende år er gået, og i de år er det offentlige område et af dem, der har udviklet sig allermest, for i takt med at der er kommet flere kommunikationsmedarbejdere i det offentlige, er også en større andel af KS’ere blevet ansat i staten, en region eller en kommune. Det er derfor mere og mere vigtigt, at KS er en markant spiller, når der skal forhandles overenskomster på det offentlige område. Vores plads i Akademikernes forhandlingsudvalg er derfor helt centralt for at kunne bringe ønsker og krav til jeres løn- og ansættelsesvilkår helt ind på forhandlingsbordet.

Når jeg tænker tilbage, er overenskomstforhandlingerne i 2018 en de ting, der fylder, også fordi jeg er sikker på, at den ånd og kampgejst, som prægede forløbet, rækker ind i fremtiden. Vi opnåede et bedre resultat, fordi vi stod sammen. Jeg er især stolt af, at vi fik bevaret den betalte spisepause i det offentlige, og at vi faktisk opnåede et fornuftigt overenskomstresultat generelt. Når talen er på overenskomster, så kan vi i KS godt prale lidt af, at det lykkedes at få korrespondenterne over på Akademikernes Fællesoverenskomst. Og ikke mindst, at det i OK21 lykkedes at hæve korrespondenternes grundløn.

Jeg er dog ked af, at vi ved OK21 ikke kom igennem med en fritvalgsordning, som ville have betydet mere fleksible vilkår for de offentligt ansatte, der hver dag arbejder dedikeret for at levere den velfærd, vi alle sætter så stor pris på. En fritvalgsordning, som jeg mener coronasituationen har aktualiseret endnu mere. Jeg håber, at det lykkes mange af jer at få lavet lokalaftaler, der sikrer større fleksibilitet.

Man taler meget om den indsats, sygeplejerskerne og det øvrige sundhedspersonale har ydet under coronakrisen. Deres indsats skal ikke forklejnes, men ALLE offentligt ansatte yder hver eneste dag en kæmpe indsats.

For jer KS’ere, der arbejder i det offentlige, er det vigtigt at vise, at I bidrager lige så meget til velfærden som alle andre. Ingen kan vel forestille sig for eksempel en coronakrise uden kommunikation.

Jeg vil slutte med at sige tak for den tid, jeg har haft som formand for KS, og ønske jer held og lykke på jeres videre vej.

God jul og godt nytår.
Mange hilsener
Per Lindegaard Hjorth
Formand for KS

Edit page