16. marts 2022
/files/assets/chn-600.jpg
Foto Mikal Schlosser

Kære alle offentligt ansatte KS’ere

I årets første udgave af dette nyhedsbrev til jer offentligt ansatte vil jeg gerne benytte lejligheden til indledningsvist at sige ”hej” til jer alle, som ny forperson for KS. Og derudover særligt henlede jeres opmærksomhed på artiklen om de nye kompetencefonde på det kommunale og regionale område. Med en baggrund inden for HR, er jeg om nogen en varm fortaler for, hvordan udviklingen af medarbejdere, er med til at støtte udviklingen af arbejdspladsen. Og her er gode muligheder at benytte sig af.

 Arbejdsmarkedet for kommunikation, sprog og marketing er i konstant udvikling. Vi ser det på de stigende krav til kommunikatører på det digitale område, hvor flere og flere arbejder med ny teknologi og som digitale forandringsagenter. Vi møder det i forbundets medlemsvejledning, hvor vi ser flere og flere få roller som projektledere, rådgivere og analytikere, hvor de bruger deres faglighed på nye måder. Og vi ser det på vores medlemsundersøgelser, hvor 86% af vores medlemmer mener, at ny teknologi og nye krav vil ændre deres arbejdsopgaver i høj grad indenfor de næste 5-10 år.

Der er derfor al mulig grund til, at vi løbende vedligeholder og udvikler vores faglige kompetencer, så vi stadig har en impact og eftertragtede kompetencer i forhold til de krav, arbejdsmarkedet stiller. At vi griber muligheder for at blive klogere på de mange nye facetter af vores fag, så vi fortsat bidrager til fagets værdiskabelse og vores egen employability. Det kommer både os selv og vores arbejdsplads til gavn. Ikke blot i dag – men også i de kommende år, hvor vores fag fortsat kan tage mange nye spændende retninger, som vi skal være klar til at gribe.

Vi hører dog også, at det for mange kan være en udfordring at få den ønskede efteruddannelse. At økonomien måske ikke er til det, at det ikke prioriteres i virksomheden eller af ens egen leder. Eller måske kan det bare være svært at finde tid og overskud i en travl hverdag.

Netop derfor, er udvidelsen af Kompetencefonden til at dække det kommunale og regionale område et fantastisk tilbud. De nye fonde giver ikke bare støtte til en lang række uddannelser på mange forskellige niveauer – de giver støtte til en lang række andre kompetenceudviklingsaktiviteter, som du og din leder vurderer som relevante for at forbedre netop dit ansvarsområde. Der gives støtte til både deltagergebyr, materialer, transport, ophold og andet. Der åbnes løbende for ansøgningsrunderne og finansieringsgraden er høj - derfor er interessen der også.

Jeg ville synes det var fantastisk, hvis der var masser af KS’ere, der var blandt ansøgerne i den første bølge, når puljerne åbner i april. Så rigtig mange kan gå ud på arbejdsmarkedet med ny og højaktuel viden, og skabe endnu mere forståelse for den værdi, vi er med til at levere.

 

/Cathrine

Forperson


Edit page