22. februar 2017

Jeg følte mig mere selvsikker, da jeg forhandlede løn

Da KS’eren ’Lotte’ skulle til lønforhandling var det ikke uden en vis nervøsitet. Som teamleder ville hun op på lederløn og der var andre goder, hun også gerne ville opnå. Det meste lykkedes, blandt andet takket være de værktøjer, hun fik fra KS inden forhandlingen.

En lønforhøjelse til lederniveau, ferie fuldt betalt, selvom der ikke var sparet op til det. Plus en firmatelefon. Det var, hvad ’Lotte’ (det rigtige navn er redaktionen bekendt) fik ud af det, da hun forhandlede løn med sin chef.

Bagefter skrev hun og takkede Lea Møller Jeppesen, der som konsulent i KS havde rådgivet hende inden lønforhandlingen:
”Det gik rigtigt godt, og det ville jeg gerne takke dig for :) Du gav mig nogle rigtig gode værktøjer og forhandlingspunkter, som jeg fik talt mig igennem. Jeg var stadig nervøs over samtalen, men du gav mig et godt overblik over situationen, og hvad jeg kunne forhandle på, så jeg følte mig mere selvsikker og bevidst om situationen efter coachingen med dig - så det er jeg meget taknemlig for,” skrev hun blandt andet.

Lea havde givet ’Lotte’ nogle punkter udover selv forhandlingen af lønnen, som hun kunne forhandle på.

’Lønforhandling handler oftest om mere i løn, men hvis man aldrig har prøvet det før, kan det føles som en utryg situation. Så jo bedre forberedelse, jo mere tryghed. Men det handler også om at fortælle sin arbejdsgiver, hvilken værdi man synes man har. Man kan udvide forhandlingsrummet ved at tænke i alternativer til løn, for eksempel betalt ferie, når man er i et nyt job som 'Lotte', eller fri firmatelefon,’ siger Lea Møller Jeppesen.

Vil du også være bedre til at forhandle løn?
Lønforhandling kan læres og KS kan hjælpe. I marts har vi lønforhandlingskurser flere steder i landet:

I Aalborg den 9. marts

I København den 16. marts

I Aarhus den 22. marts

I Odense den 30. marts