7. september 2016

Jeannette Ørsted forlader FIT

Den tidligere KS-formand har siden 2010 været direktør i den internationale oversætterorganisation FIT’s sekretariat, men forlader jobbet med udgangen af september.

Med Jeannette Ørsted er den internationale oversætterorganisation FIT blevet en state-of-the-art virtuel organisation. Elektroniske virtuelle møder på tværs af 24 tidszoner er blevet almindelige, og en konstant udveksling af information og ideer er mulig via den fulde anvendelse af elektronisk kommunikation i Task Forces, udvalgene, forretningsudvalget og Rådet. Jeannette var også en vigtig drivkraft i e-grupper - et vigtigt bindeled mellem medlemmerne gennem Yahoo og Google grupper, som er åben for medlemmer.

Sammen med alle de traditionelle og vigtige administrative opgaver som at holde styr på medlemmer, gamle, nye og kandidater, har sekretariatet spillede afgørende roller i to kongresser i San Francisco (2011) og Berlin (2014).

Jeannette Ørsted sluttede sig til FIT i 1995, da hun blev valgt som den første formand for det regionale center Europe (RCE), som senere bliver FIT Regionale Center for Europa (almindeligvis kendt som FIT Europa. Hendes arbejde for RCE var tæt forbundet med arbejdet som formand for Kommunikation og Sprog, hvor hun aktivt fremmede bedre arbejdsvilkår og lønninger til in-house oversættere og sproglige kandidater i den offentlige sektor.

Jeannette Ørsted har en Master of Oversættelse og en Master of Public Administration fra Copenhagen Business School, hvor hun også har undervist en del på Master of Language Administration program.

FIT takker Jeannette Ørsted for alt, hvad hun har gjort i hendes mange aktiviteter i FIT siden 1995 og beklager hendes beslutning om at forlade organisationen.