15. februar 2016

Indrøm nu, at humaniora er sin egen værste fjende

Indrøm nu, at humaniora er sin egen værste fjende
Som fuldblodshumanist har jeg fulgt den seneste tids ophedede debat om uddannelse og sparerunder tæt. Det er både sørgeligt og trist, at vi igen skal kæmpe for vores eksistensberettigelse, men jeg er samtidig efterhånden kommet til den erkendelse, at vi lider af en humanistisk sprogbarriere: Vi er vores egen værste fjende.
Læs mere her
Kilde: Politiken.dk

KU kræver 6: Her er karakterkravene fra de andre universiteter
Politiken har lavet en rundringning til de andre universiteter i Danmark og spurgt, om de vil gøre det samme. For eksempel kommer der allerede til sommer et krav til karaktergennemsnittet på international virksomhedskommunikation på Aalborg Universitet.
Læs mere her
Klide: Politiken.dk

Der er lang kø foran de studerendes lommer
Tre af aktørerne er 1. Rektorer på de videregående uddannelser, 2. Christiansborgpolitikere i og udenfor regeringen og 3. Embedsmænd i Finansministeriet. Lad os se på dem hver for sig og på den indflydelse, de har på det videre forløb.
Læs mere her
Kilde: Politiken.dk

Nedskæringerne rammer hårdt
De videregående uddannelser skal med det såkaldte omprioriteringsbidrag spare 3,3 mia. kr. de kommende år, mens forskningen er blevet skåret 1,4 mia. kr. i 2016 med finansloven. På den anden side har Esben Lunde Larsen stædigt holdt fast i, at det ikke har konsekvenser for kvaliteten af uddannelserne.
Læs mere her
Kilde: Berlingske.dk