I år er 1. maj startskuddet til et paradigmeskift

/files/assets/news/formandsskabet_i_ajks.png
27. april 2023
Af Anne Nimb

Det er paradoksalt, at man har valgt netop 1. maj som datoen, hvor de nye regler, der giver nyuddannede en lavere dagpengesats og forkorter deres dagpengeperiode med et år, skal træde i kraft, skriver Cathrine Holm-Nielsen, næstformand i AJKS og forperson i Kommunikation og Sprog og Tine Johansen formand i AJKS og Dansk Journalistforbund.

”Nyuddannede står for skud – men vi griber jer”.

Det er overskriften på en udmelding, som formandskabet i AJKS kommer ud med i anledning af, at den 1. maj er startskuddet til et paradigmeskifte indenfor flexicurity-systemet. Systemet er normalt indbegrebet af fleksibilitet og sikkerhed og netop solidaritet - men nu lader vi nogen i stikken på bekostning af andre. Nemlig de nyuddannede.

”Mange a-kassemedlemmer bliver stillet bedre med en forhøjet dagpengesats, og det er vi glade for, men regningen bliver sendt til nogle af de mest sårbare”, skriver de og fortsætter:

”Endnu engang står ungdommen for skud.

Og helt ærligt, ingen hygger sig på dagpenge! Heller ikke nyuddannede. I er ikke egoistiske individualister, der dovent bruger af fælleskassen, indtil I bliver tvunget i arbejde. I er dygtige, nysgerrige individer, der gerne vil ud at bruge jeres kompetencer.

Historisk set ved vi, at I søger aktivt og bredt. Men det tager bare længere tid for nyuddannede at komme i job. Det er en del af jeres arbejdslivscyklus – og sådan har det altid været. Jeres vej til arbejdsmarkedet er længere, og den bliver ikke kortere af at stille jer dårligere økonomisk. Det er der også evidens for.”

Læs hele artiklen her

Foto fra AJKS.dk

CV og ansøgning

3 måder, du kan bruge ChatGPT til din jobsøgning

Har du overblik over alle de forskellige måder, du kan bruge ChatGPT i din jobsøgning? Hvis ikke, så får du her 3 måder, du måske ikke lige havde overvejet, med konkret vejledning i, hvordan du gør. Du kan for eksempel bruge den som sparringspartner inden en jobsamtale.

Sprog

Sprognævn dropper nyt komma

Efter 30 år opgiver Dansk Sprognævn at få danskerne til at elske nyt komma og vil ikke længere anbefale det frem for grammatisk komma i Retskrivningsordbogen.

KS

Netværksfacilitatorer i KS mødes i netværk

Nyt netværk for netværksfacilitatorer skal give ny inspiration, mulighed for at videndele med andre og sparring på din rolle som frivillig netværksfacilitator.

Edit page