1. december 2020

Hvordan trives du egentlig med jobbet under corona?

/files/assets/news/trivsel-credits.jpg

Coronakrisen har betydet nye måder at arbejde på for medarbejdere og ledere, og det kan have konsekvenser for trivslen og samarbejdet på arbejdspladserne. Coronatrivsel.dk med den nyeste viden fra forskningen er netop lanceret for at hjælpe på sagen. 

En ny undersøgelse af, hvordan medarbejdere og ledere har oplevet Coronakrisen, og hvordan vi bedst muligt griber udfordringerne, er nu klar med første delresultat.

Undersøgelsen er en del af forskningsprojektet med titlen: ”Trivsel og arbejdsfællesskaber under coronakrisen” og på baggrund af de første resultater, bliver der nu præsenteret en bred pallette af konkrete redskaber og gode råd til, hvordan arbejdspladser kan understøtte trivsel, opgaveløsning og gode kollegafællesskaber under coronakrisen.

Forskningsprojektet drives af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) i et samarbejde med Aalborg Universitet og er finansieret af Velliv Foreningen.

Resultaterne bliver blandt andet præsenteret på en ny hjemmeside, der netop er gået i luften. På coronatrivsel.dk kan ledere, medarbejdere og arbejdsmiljøprofessionelle fremover finde den seneste viden på området og hente de nyeste, praksisorienterede redskaber, der belyser trivsel og opgaveløsning under krisen.

Dermed er det samtidig gjort nemmere for alle danske arbejdspladser at få hjælp til at styrke arbejdsmiljøet under de forandrede forhold, vi står midt i nu og formentlig i et godt stykke tid fremover.
 
”Vi ved fra forskningen, at relationer på arbejdspladsen er vigtige i fredstid. Vores forskning peger på, at de kan være endnu vigtigere i krisetid. Vores ønske med det nye site coronatrivsel.dk er at formidle viden fra vores 116 interviews, så medarbejdere og ledere kan spejle sig i, hvordan andre har oplevet trivsel og opgaveløsning under coronakrisen. På sitet præsenterer vi også en række konkrete redskaber og gode råd, som ledere, medarbejdere og ikke mindst kollegafællesskabet kan bruge for at understøtte trivsel og opgaveløsning i den ekstraordinære situation. For lad os være helt ærlige. Vi er ikke igennem krisen endnu, og vi kan ikke vente med at tage hånd om trivsel og evt. mistrivsel til, vi er ude på den anden side, siger forsker, Ph.d. Malene Friis Andersen, NFA, som står i spidsen for projektet.

Edit page