13. april 2016

Hvordan påvirker de sociale medier vores liv?

BOG: De sociale medier påvirker vores identitet og sociale liv både privat og professionelt. Men hvordan?

Facebook, Twitter, Instagram og LinkedIn er en integreret del af vores hverdagsliv og kommunikation med andre. Via tjenester som disse kan man med udgangspunkt i sin egen personlige profil forbinde sig med gamle og nye venner for at diskutere og dele indhold i form af tekst, billeder og videoer.
Denne bog beskriver sociale netværksmedier som mediefænomen og viser, hvordan tilstedeværelsen i disse sociale netværk påvirker vores identitet og sociale liv både privat og professionelt.
Bogen ser blandt andet nærmere på følgende spørgsmål: Hvorfor bruger folk sociale medier? Hvordan kan vi forstå identitet og selvfremstilling i et netværksperspektiv? Hvilke former for grupper og fællesskaber finder vi på de sociale netværksmedier? Hvordan skal vi forstå og analysere adfærden og kulturen på disse bredt anvendte digitale platforme?
Lisbeth Klastrup er ph.d., lektor ved IT-Universitetet i København og tilknyttet forskningsgruppen Kultur og Kommunikation. Hun har siden 1999 forsket i digital kultur og sociale medier online.

Sociale netværksmedier - Del af serien Kort og præcist om medier og kommunikation
Af Lisbeth Klastrup
Forlag: Samfundslitteratur
Pris: 138 kroner. Som ebog: 110 kroner.