24. juni 2015

Hvem skal have Sprogprisen 2015?

Hvem skal have Sprogprisen 2015?


Sprogprisen.dk uddeler priser i kategorierne:
•Årets bedste brev eller e-mail til borgere, kunder eller medlemmer
•Årets bedste hjemmesidetekst
•Årets bedste tekst i sociale medier

I tekstbedømmelsen lægges der særligt vægt på om teksten har et levende sprog, er modtagerorientering, er fremstillet klart og korrekt, er troværdig og har et indbydende visuelt udtryk.

Målet med Sprogprisen.dk er at hylde og belønne det danske sprog både i den private og den offentlige sektor.

De indstillede kandidater bedømmes af dommerkomiteens fem medlemmer der alle beskæftiger sig professionelt med det danske sprog:

Kurt Strand er journalist på kurtstrand.dk. Han er storforbruger af det danske sprog, foredragsholder, forfatter, underviser m.m. Kurt Strand er formand for dommerkomitéen.
Søren P. Espersen er kommunikations- og HR-direktør i Sampension. Tidligere har han arbejdet med strategisk kommunikation og formidling for markedsledere i finanssektoren.  
Peter Langdal er teaterinstruktør og har i 23 år været direktør på Betty Nansen Teateret på Frederiksberg.
Charlotte Sahl-Madsen er medlem af Det Konservative Folkeparti for hvem hun var minister for videnskab, teknologi og udvikling i årene 2010-2011. Bag sig har hun en lang karriere i virksomheder som fx LEGO og Danfoss.
Anne Katrine Lund har en ph.d. i retorik fra 2000. I dag er hun selvstændig erhvervsdrivende, hvor hun bl.a. beskæftiger sig med professionel kommunikation og rådgivning.