15. februar 2017

Hvad prioriterer du? 4 overvejelser, når du skal søge job

Meget få mennesker går direkte ud og finder drømmejobbet – faktisk skifter op til 800.000 danskere job om året. Og den danske mobilitet på arbejdsmarkedet er blandt de højeste i verden.

Men hvordan finder man så ud af, om det næste job ’er det rigtige’?

Når du skal finde sit første (eller næste) job, er det vigtigt at overveje, hvor du er villig til at gå på kompromis: Hvad er det vigtigste for dig, når du skal vælge drømmejobbet?

Der ikke er en ’rigtig’ eller ’forkert’ måde at prioritere på. Men det er vigtigt, at du er opmærksom på din prioritering, og hvad den kan betyde for din tilfredshed og jobsøgningsproces.


Kommunikation og Sprogs karriereteam giver dig her de fire vigtigste overvejelser i prioriteringsprocessen
 

1. Lokation
Hvor mobil er du? Hvis du er villig til at gå på kompromis med jobbets fysiske placering, vil du typisk have adgang til flere relevante jobmuligheder og finde de virksomheder eller stillinger, som du er særligt interesseret i.

Du vil dog ofte skulle opgive enten noget fritid til transporttid, eller i forbindelse med en flytning skulle opgive kontakter eller netværk. Hvis du ikke er fleksibel risikerer du modsat, at der kan være meget langt mellem de attraktive stillinger i dit lokalområde.

2. Branche
Hvor vigtig er det for dig at ende i en bestemt branche eller virksomhed? Hvis du er villig til at gå på kompromis med branchen, vil du måske kunne finde arbejde hvor du bruger dine kompetencer bedre, fordi du ikke begrænser din søgning til en bestemt type virksomhed.

Du vil også muligvis få udvidet din horisont ved at prøve nye arbejdspladser og metoder af. Det kan dog være demotiverende at arbejde for en virksomhed, hvor du ikke kan arbejde for en sag, du tror meget på. Brancher kan også være underlagt særlige løn- eller arbejdsmæssige forhold, som du vil skulle forholde dig til.

3. Fagligt indhold
Hvor vigtigt er det for dig at sidde med arbejdsopgaver, som ligger tæt op af dine kernekompetencer og faglighed?
Hvis du er villig til at gå på kompromis med det faglige indhold, vil du måske kunne få foden indenfor i virksomheder, der ikke typisk ville ansætte en med din profil.

Du vil også kunne udforske nye og anderledes opgaver, og på den måde opnå faglig udvikling eller indblik i nye brancher. Du vil dog risikere at miste noget af den røde tråd i dit CV og udvande din kernefaglighed, hvis du har ansættelser, der peger i alt for mange retninger.

Du kan også risikere at finde job, som har dårligere forhold eller løn, fordi du ikke bruger din uddannelse.

4. Organisatiorisk indhold
Hvor vigtigt er det for dig at være en del af et bestemt arbejdsfællesskab? Er det f.eks. vigtigt for dig at være i en mindre virksomhed, hvor du kender alle dine kolleger? Eller er en flad ledelsesstruktur med mulighed for løbende sparring et centralt ønske?

Hvis du er villig til at gå på kompromis med det sociale og organisatoriske indhold, vil du kunne vælge blandt en bredere pallette af potentielle arbejdspladser, fordi du ikke prioriterer virksomhedens størrelse eller medarbejdere.

Det vil derfor give dig flere muligheder for at finde en stilling, hvor fokus er på din faglighed. Du vil dog risikere, at du kan lande i et arbejdsmiljø, hvor du ikke får den nødvendige sparring eller input til at opnå din ønskede arbejdstilfredshed.