15. maj 2019

Hun fik jobbet foran 250 andre

/files/assets/news/kth-1ny.jpg

KS' kursus med jobsøgningsekspert Ricki Nielsen udløste drømmejobbet. ”Jeg lærte at se min jobsamtale som dating,” siger Krista Thorup.​

Det så sort ud. Krista Thorup var uden job - fyret efter 5 år og 2 måneder. Men det utrolige skete. Blandt over 250 ansøgere fik hun en stilling som Marketing Manager i advokatvirksomheden Vingaardshus, der ligger i Aalborg.

Det var noget af en bedrift. Det er de færreste, der havner i den situation, som Krista gjorde, da hun blev udvalgt blandt så mange jobkandidater.

I Vingaardshus, der blev etableret i 1970, var de også blevet overrasket over det enorme antal ansøgere til en stillingstype, de endnu ikke havde haft indenfor advokathusets døre ind til nu.

Nedtur i oliebranchen udløste fyring

Krista Thorup blev uddannet cand.mag. i engelsk og international virksomhedskommunikation i 2009 ved Aalborg Universitet. Derefter fulgte 5 år i Offshore-branchen, hvor hun arbejdede med kommunikation, marketing og havde direkte kontakt til kunder og medlemmer.

Men da oliepriserne faldt, udløste det fyringsrunder rundt omkring i landet i de sektorer, der arbejdede med det sorte guld.

”Jeg blev sagt op,” siger Krista Thorup. ”Der var ikke mere arbejde til mig. Så jeg måtte søge videre.”

Ricki Nielsens gode råd

Nu var gode råd dyre, og Krista Thorup var i en situation, hvor der skulle tænkes utraditionelt, hvis hun ville indløse en pladsbillet til arbejdsmarkedet.

Kommunikation og Sprog afholder mere end 400 kurser om året, hvoraf flere er direkte rettet mod jobsøgning. En af de mest populære oplægsholdere i den forbindelse er Ricki Nielsen, der i 8 år har arbejdet som ”karriere-specialist.”

Timingen var perfekt. KS Nordjylland afholdt et jobsøgningskursus med Ricki Nielsen, da Krista var blevet arbejdsløs, og hun aktivt var i gang med at søge job. Hun tilmeldte sig kurset med Ricki Nielsen og deltog.

Telefonen ringede samme dag

Krista havde netop sendt en ansøgning til sin nuværende arbejdsplads, og hun var blevet kaldt til samtale, inden hun deltog i kurset med Ricki Nielsen.

Men jobsamtalen stod og truede, og her gav kurset med Ricki Nielsens hende et nyt blik på, hvordan hun skulle præsentere sig selv og forstå, hvad hun kunne tilbyde en kommende arbejdsgiver. Og dét, mener hun i dag, var afgørende for, at hun fik jobbet i sidste ende.

”Jeg fik mit job på baggrund af det jobsøgningskursus, jeg var til hos KS,” siger Krista Thorup. ”Ricki Nielsen var super inspirerende, fordi han fik vendt hele jobsøgningsprocessen om, så vi anskuede processen på en anden måde. Jeg tog alt det til mig, som Ricki sagde, og brugte det til samtalen. Jeg havde forberedt mig grundigt og havde strategi og det hele på plads.”

Samme dag som samtalen med hendes kommende arbejdsgiver havde fundet sted, blev hun ringet op. Det var hende, de ville have.

”Jeg vil godt prale lidt,” siger Krista Thorup. ”Jeg blev udvalgt som én ud af 250 ansøgere.”

Det hjælper at ”få rystet bøtten”

Krista er i dag glad for sit arbejde i advokathuset. Hun har ikke andre kollegaer at dele faglighed med, men det er ikke et stort problem, og hun benytter i dag Vingaarshus direktør som jævnlig sparringspartner.

”Jeg fungerer som en slags oversætter mellem det juridiske sprog, som godt kan skabe en distance, og vores klienter. Jeg bringer sproget ned i menneskehøjde. Juridisk sprog er ikke det mest sexede – lad os bare sige det sådan,” griner Krista Thorup.

Men hun tænker også nogle gange tilbage på, hvilke tanker der går gennem hovedet på én, der er jobsøgende, og hun har et godt råd:

”Jeg vil anbefale andre, der er jobsøgende i at orientere sig om, hvilke kurser der måske kan hjælpe én. Man skal prøve at få rystet bøtten og få vendt det hele lidt på hovedet og anskue ens jobmuligheder på en anden måde.”

Krista Thorup nævner, at Ricki Nielsen foreslog, at man skal se en jobsamtale som dating.

”Hvor man måske ikke fortæller så meget om, hvad man har lavet, men mere om, hvad man kan tilbyde.”

Kort efter at Krista havde sundet sig, efter hun havde fået at vide, at hun nu igen var i arbejde, skrev hun til Ricki Nielsen og takkede ham for det hun havde lært.

”Så her står jeg, et års tid senere, og har et fedt job. Jeg er rigtig glad,” slutter Krista Thorup.

Edit page